Impresszum | Előfizetés  
  2024. május 20., hétfő
Bernát, Felícia

 
 
Nyomtatható változat
Ajánló
Cabernet franc világtalálkozó Villányban
2018-10. szám

A Villányi borvidék negyedik alkalommal szervez kétnapos rendezvénysorozatot novemberben, melynek fő témája a cabernet franc. Villányban évről évre kiemelkedő minőségű szőlőből készülnek a Villányi Franc néven forgalmazott prémium vörösborok, nem véletlen, hogy ennek a fajtának szentelnek egy konferenciát és egy kóstolónapot is. Az idei Franc&Franc rendezvény vendége az Újvilág, azaz a villányi borok mellett kaliforniai, chilei és dél-afrikai borokat is kóstolhat majd az időben regisztráló publikum.
„Villány welcomes the New World”

A Villányi borvidék 2018. november 23-án, pénteken 9.30 órától rendezi meg a IV. FRANC&FRANC Fórumot, melynek a villányi Bock Borászat konferenciaterme ad otthont. A cabernet franc fajtára fókuszáló szakmai tanácskozáson az előadások mellett neves szakértők tolmácsolásában kóstolhatjuk meg a classicus, premium és az idei évben először super premium kategóriában elérhető villányi borokat. A meghívott újvilági régiókból származó borokat kaliforniai és chilei borászok, valamint brit Master of Wine mutatja be.
A délelőtti szekcióban a villányi borok kóstolása mellett (amelyeket Horkay András, a CEWI vezetője mutat majd be), két előadást hallgathatunk meg: A helyi ÉRTÉK! – Egy „villányi Villányi” – a térség gasztronómiai különlegességei. (Pauli Zoltán, Pauli Consulting Kft.) és Mikrovinifikációs kísérletek: Erjesztési technológiák és cabernet franc (Ruppert Ignác ügyvezető igazgató, Cellarius Kft.).
Délután az Újvilágra helyeződik át a hangsúly, a cabernet franc a nagyvilágban betöltött szerepére világítanak rá 3 előadással és kóstolóval: A fajta, mely kilépett „csodagyermeke” árnyékából (Lori & Michael Budd, tulajdonos-borász, Dracaena Wines – Kalifornia), Chile, a sokszínűség kincsesládája – a cabernet franc három meglepő arca. (Ximena Pacheco főborász, Pulso Wines – Chile) és Cabernet franc-ok Dél-Afrikából (Peter McCombie MW).

A 150 fős fórumon 40 fő belépőjegyet vásárló borkedvelő is részt vehet a szakmai meghívottak mellett, a jegyek ára 16 900 Ft, jegyvásárlás a www.jegymester.hu oldalon lehetséges.

Franc & Franc Kóstolónap
hirdetés


2018. november 24-én, szombaton a villányi pincékben túrázva ismerkedhetünk meg a legújabb kiválasztott Villányi Franc-okkal a pincészetek személyes prezentálásában.
A kóstolónapra szánt hazai borok mellett más európai és újvilági borvidékekről érkeznek vendégpincészetek, amelyek szintén bemutatják izgalmas boraikat.
Legalább 40 villányi és külföldi pincészet boraival ismerkedhetnek meg a résztvevők.
A pincészetek közötti közlekedést buszokkal biztosítjuk.

Jegyár: 18 900 Ft, jegyvásárlás a www.jegymester.hu oldalon lehetséges.
További információ és részletes program: www.villanyiborvidek.hu

Villány, a cabernet franc természetes hazája várja a borkedvelőket!

vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor