Impresszum | Előfizetés  
  2024. április 25., csütörtök
Márk

 
 
Nyomtatható változat
Interjú
Kislány a mikrofonnál
2008-42. szám / WG

Pontos címmel a napokban jelent meg az Odett és a Go Girlz! első albuma. A még nagyon-nagyon fiatal formáció még annál is fiatalabb központi figurája
és énekesnője, Polgár Odett válaszolt a kérdéseimre.

Mivel a semmiből és teljességgel váratlanul bukkantatok elő, a legegyszerűbb, ha azzal kezdjük: ki vagy te? Már gyerekkorodban is énekesnő akartál lenni?
P. O.: Nem, dehogy. Az egész egy véletlenen múlott. Gimnáziumban kezdődött. Egy koncerten megismerkedtem egy csapat zenésszel, akik pont énekest kerestek. Mire feleszméltem, már kint is álltam velük a színpadon. Nem volt semmi előképzettségem, nem jártam énektanárhoz – még most sem –, de vonzott, hogy kipróbáljam magam. Tetszettem nekik, meg nekem is bejött.

Itt jött képbe az édesapád, aki a dalaidat szerzi…
P. O.: Felfigyelt rám. Ő egyébként a Sziámi szólógitárosa volt korábban. Elvitt magával mindenfelé, a különféle formációival léptem fel, mint énekesnő. Aztán elkezdett külön nekem is számokat írni, amiből végül ez az egész zenekaros, lemezes dolog kinőtt.

A Go Girlz! tagjai kicsodák? A régi zenekarod tagjai vagy édesapád zenésztársai, barátai?
P. O.: Ők az apukám ismerősei. De nemcsak nálam zenélnek, hanem más zenekarokban is. Az a régi banda meg sajnos csak másfél évig tartott, mert a szólógitáros leérettségizett, és aztán elkerült a városból.

Nem teljesen egyértelmű a számomra a zenekari névből és a lemez anyagából, hogy ez most a te szólólemezed, vagy egy zenekarról beszélhetünk, netán alkalmi projektről van szó, amibe többen is beleadták a tudásukat…
P. O.: Reméljük, hogy nem alkalmi projekt lesz. Hosszú távú terveim vannak a zenéléssel.

Jó ómen lehet, hogy ahhoz képest, hogy még csak két hónapja indult a történet, már kezd megismerni téged a közönség. A rádióban is mennek a dalaid.
P. O.: Augusztusban kezdődött a dolog. Az első koncertünk Szombathelyen volt, mert ott már felléptem párszor apáékkal, és nagyon megkedvelt az ottani közönség. Ők hívtak el egyébként. Eddig összesen még csak három koncertünk volt a két hónap alatt, de majd most beindulunk kicsit. Budapesten a Gödörben lépünk fel legközelebb november 4-én, aztán Pécsen játszunk.
Amikor annak idején belevágtál a zenekarosdiba, befolyásolt téged a döntésedben, hogy édesapád is zenél?
P. O.: A vicces, hogy pont apuék koncertjén történt az előbb említett ominózus találkozás. De nem befolyásolt, és ő sem mondta sosem, hogy legyek zenész vagy énekes. Zeneiskolába azért jártam, hat évig fuvoláztam.

Most, hogy beindulni látszik a popzenei karrier, gondoltál arra, hogy újra elővedd a fuvolát?
hirdetés

P. O.: Igen. Csak lehet, hogy elölről kéne kezdeni az egészet, mert már sokat felejtettem.

Okés, lehet, hogy így van, de a későbbiekben csak szeretnél zenét szerezni saját magadnak? Nem beszélve a szövegekről, amiket most Karáth Anita és Müller Péter Sziámi jegyez.
P. O.: Ezt most még nem tudom, nem gondolok erre. Most minden nagyon jól van úgy, ahogy van. Lehet, hogy a későbbiekben fogok zenét szerezni meg szöveget írni, de ennek még nagyon nincs itt az ideje. A zeneszerzésnél apa hoz egy alapot, meghallgatom, elmondom az ötleteimet, és ha bejön, akkor megpróbálok kitalálni egy énekdallamot hozzá. A szöveggel is hasonló a helyzet. Ami nem tetszik, vagy nem érzem a magaménak, azt visszaadom.

Takács Eszter és Varga Zsuzsa közreműködnek a lemezeden. Őket honnan ismered?
P. O.: Én zalaegerszegi vagyok, és Eszter a szomszédunk. Úgyhogy már régóta ismerem, apának pedig, a zene miatt is, nagyon jó barátja. Egyből belement, hogy pár számban közreműködjön. Zsuzsával is ő vette fel a kapcsolatot. Átküldte neki a lemezt, ő pedig rábökött az egyik számra (Halandzsa a címe), hogy az jól állna neki.

A zenélés mellett egy francia divatiskolába jársz Budapesten. Melyik a fontosabb a számodra?
P. O.: Mind a kettő nagyon fontos, és a hosszú távú terveim között szerepel, hogy a kettőt majd valahogyan összehozzam egymással. Nekem olyan a divat és a popzene, ami nem működik a másik nélkül. De sokan gondolják azt, hogy ez nem így van, és hogy választanom kéne közülük. De szerintem ez nem fair, mert miért ne működhetne együtt a kettő, ha én úgy gondolom?

Az iskolatársaid tudják, hogy zenélsz?
P. O.: Igen, de nem azért, mert én mondtam. Tudom, hogy kell hozzá ez is, és majd idővel bele is jövök, de most még nem szoktam magamat reklámozni. Inkább az iskolatársaim szokták mondani, hogy „jaj, hallottalak a rádióban”.

Van olyan énekes vagy zenekar, aki nagy hatással volt rád?
P. O.: Sokféle zenét hallgatok, a minimaltól a grunge-ig, kell a széles látókör. A nagy kedvencem viszont Róísin Murphy meg persze Madonna. Szeretnék majd olyan zenét csinálni, mint ők, az elektronikusabb zene eleve közel áll hozzám, a kedvenc műfajom az elektro-punk. Ráadásul a divatot meg a zenét Róísin Murphy és Madonna is folyton összekötik.

Akkor ez azt is jelenti, hogy remixek készülnek majd a dalaidhoz?
P. O.: Biztosan. Már jelentkeztek is páran ez ügyben, például Prieger Zsolt. De ez egyelőre még nagyon nyitott kérdés.

vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor