Impresszum | Előfizetés  
  2024. április 25., csütörtök
Márk

 
 
Nyomtatható változat

Mielőtt az ördög rádtalál – 2Heti ajánló
2009-05. szám

Jócskán túl a nyolcvanon, és bő ötven évvel főműve, a 12 dühös ember után Sidney Lumet még mindig elemében van, és rendületlenül forgat. Legutóbbi krimije olyan mesteri tempóban szerkesztett mozi, hogy a fiatal rendezőkollégák joggal irigykedhetnek. A történet két testvér (Philip Seymour Hoffman és Ethan Hawke) ügyes-bajos dolgai körül bonyolódik:
anyagi problémáikat orvosolandó az egymásra cseppet sem hasonlító tesók saját szüleik ékszerboltját rabolják ki. De ahogy az lenni szokott, semmi sem úgy alakul, ahogy azt az amatőr rablovocsik eltervezték.
HBO
19., csütörtök, 23.20

A nagy kaszálás
John Cusack szerencsés fickó: noha színészi kelléktára korlátozott, a kamera kitartóan szereti, még a gyengébben sikerült produkciókban is. Részvételével még e mérsékelten sikerült fekete komédia is szórakoztató néznivaló. Harold Ramis (Idétlen időkig, Csak egy kis pánik) mozija a Fargo és a Szimpla ügy nyomdokain halad: Cusack és társául szegődő Billy Bob Thornton meglovasítanak kétmillió dollárt, csakhogy a hóvihar miatt sokkal tovább kénytelenek a kisvárosban időzni, mint azzal eredetileg kalkuláltak.
m1
21., szombat, 22.05

A nagy Lebowski
A Fargo minden korábbinál nagyobb kritikai sikere után a Coen fivérek gyakorlatilag bármit forgathattak volna. Ők mégis egy könnyed, hangvételében az Arizonai ördögfiókát idéző moziba fogtak, mely ott sorakozik életművűk legjobb, kult-státus övezte darabjai között. Jeff Lebowski (Jeff Bridges) igazi balfék, aki naphosszat vedel és tekézik – de ennyi elég is lenne neki a boldogsághoz. Békéjét két behajtó zavarja meg, akik számára érthetetlen módon egymillió dollárt követelnek tőle.
tv2
hirdetés

22., vasárnap, 23.55

Kapcsolat
Ellie Arroway csillagász (Jodie Foster) hisz benne, hogy nem vagyunk egyedül a világegyetemben. Éppen ezért munkássága megosztja tudóstársait, de ő továbbra is rendületlenül figyeli az „égi jeleket”, és kitartásának meg is lesz az eredménye: egy nap rádiójelet fog a messzi Vega csillagról. A világ legnagyobb tudósai szövetkeznek, hogy megfejtsék az üzenetet. Mint kiderül, az idegenek egy intergalaktikus űrhajó tervét szánták az emberiségnek. A klasszikus értelemben vett sci-fi ritka, mint a fehér holló, éppen ezért igazán örvendetes Robert Zemeckis alkotása.
RTL Klub
25., szerda, 23.45

Overnight
Török Ferenc ambiciózus mozija a brókerek kíméletlen világába kalauzolja a nézőt. Vas Péter (Bodó Viktor) szakmája sztárja, azonban van, amikor ő is hibázik. Egyetlen éjszakája van, hogy visszaszerezze az egyik legfontosabb ügyfele számlájáról eltűnt milliókat. Ha szerencséje van, kihasználhatja az „overnight”-ot – így hívják azt, amikor az időeltolódás miatt a Távol-Keleten már nyitva vannak a tőzsdék, de Európában még mindenki alszik. Török brókerdrámájában a nagyvásznon rég látott Eszenyi Enikő is feltűnik egy izgalmas szerepben.
HBO
28., szombat, 20.00

vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor