Impresszum | Előfizetés  
  2024. április 20., szombat
Tivadar

 
 
Nyomtatható változat

Hideg nyomon – 2Hetiajánló
2009-08. szám

A Titokzatos folyó sikere után Dennis Lehane detektív- és bűn-történeteire felfigyelt Hollywood. Legutóbb a nagy Martin Scorsese is bejelentkezett egy regényére (a Vihar-sziget adaptációjának premierje idén októberben várható), de Ben Affleck is egy Lehane-könyvet választott rendezői bemutatkozása terepéül.
És Ben jól választott: a gyerekrablással indító Hideg nyomon erős atmoszférájú, a külvárosi bostoni helyszíneket jól használó thriller, melynek főszerepét, az ügyben eljáró magánnyomozót, a direktor öccse, Casey Affleck alakítja.
HBO
8., szerda, 20.00

Kölykök
Larry Clark, az egykori fotós, első nagyjátékfilmjével rögtön kiverte a biztosítékot az erkölcsrendészeten. Cannes-ban debütált, provokatívan dokumentarista tablójában nem szégyellt mindent megmutatni a ’90-es évek New Yorkjának peremvidékeken tengődő fiataljairól. Clark nem ismert tabukat: szex, drog vagy akár az AIDS fenyegető árnyéka – minden benne volt a filmjében. Clark nagy vihart kavaró underground mozijában amatőr színészekkel dolgozott, akik közül Chloe Sevigny és Rosario Dawson mára befutottak.
Film+2
3., péntek, 22.45

300
Zack Snyder legújabb látványorgiája, a Watchmen – Az őrzők e pillanatban is ostrom alatt tartja a filmszínházak bevételi listáját, 300 című, előző filmjével azonban még nagyobb sikert aratott. Frank Miller képregényének adaptációja ókori akciófilm, a thermopülai csata szélesvásznú felelevenítése, barokkosan stilizált képi világgal és töménytelen erőszakkal feldúsítva. A videoklipes esztétikára a kosztümös témáktól amúgy irtózó amerikai közönség is vevő volt: 210 millió dollár értékben váltottak jegyet a Leonidas király (Gerard Butler) vezette vérengzésre.
HBO
4., szombat, 20.00
hirdetés


Tigrisek földjén
Joel Schumacher munkamániája éppúgy dicséretes, mint az a tény, hogy előszeretettel próbálkozik a legkülönfélébb zsánerekkel. A remek Összeomlást éppúgy neki köszönhetjük, mint a Batman-sorozat két legpocsékabb epizódját, és ezt az igen tisztességes háborús mozit is, mely valójában nem is a háborúba, hanem a kiképzőtáborok poklába kalauzol. A zöldfülűek számára a tét nagy, hiszen a következő állomás egyenesen Vietnam. Noha a Tigrisek földjén a maga idejében csupán mérsékelt sikert aratott, viszont beindította Colin Farrell karrierjét, aki utóbb színészként és szívtipróként egyaránt sokra vitte.
tv2
4., szombat, 21.45

Majdnem szűz
Boróka (az idei Filmszemlén a legjobb színésznő díjával kitüntetett Ubrankovics Júlia) 18. születésnapján egy drága szállodában tapsolja el – szobabérlésre és virágcsokorra elegendő – örökségét a pasijával (Hujber Ferenc), aki hálája jeléül nem sokkal ezután egy stricinek adja el a lányt. Életművének záró darabjában a nemrég elhunyt Bacsó Péter a mai magyar valóság alsóbb rétegeiről, a fel- és az alvilág határmezsgyéjéről igyekszik lerántani a leplet, realitás helyett példátlan optimizmussal.
RTL Klub
5., vasárnap, 23.00




vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor