Impresszum | Előfizetés  
  2024. április 18., csütörtök
Andrea, Ilma

 
 
Nyomtatható változat

Megcsináljuk a fesztivált!
2009-14. szám

Most már hivatalosan is elkezdődött a zenés-táncos nyári fesztiválok szezonja. Hogy senki ne maradjon ki semmi jóból, és hogy mindeki eligazodjon a túlkínálatban, a PM összeállított egy kis ajánlat- és szeretetcsomagot.

Glastonbury – Fesztiválok atyja
Mikor: június 24–28.
Hol: Worthy Farm, Pilton, Somerset, Nagy-Britannia
Kik: Az 1970 óta létező Glasto ez évben két nagy öreget is elhoz főműsoridőben: Neli Youngot és Bruce Springsteent. Mindketten nagyon jó formában vannak. De az igazi nagy szenzáció az újjáalakult Blur koncertje lesz. További fellépők: Kasabian, Lily Allen, Regina Spektor, Dizzee Rascal, Tom Jones, Madness, Nick Cave & The Bad Seeds és még sokan mások.
Mennyiért: Már semennyiért, mert elfogytak a jegyek. Ide már csak belógni lehet.
www.glastonburyfestivals.co.uk

B’estfest – Karnyújtásnyira
Mikor: július 1–5.
Hol: Bukarest, Románia
Kik: A legnagyobb romániai zenei fesztivál, ami kínálatát és méreteit tekintve a Sziget kistestvérének tekinthető, Santana és a Motörhead mellett csupa divatos fiatal zenekart hoz el a román fővárosba. Fellép a Klaxons, a Franz Fredinand, a The Killers, a White Lies, a The Ting Tings, de érkezik az Orbital, a Funkstar Deluxe, Moby és a Charlatans is, meg még sok kevésbé ismert előadó – természetesen a helyi erők mellett.
Mennyiért: 110 és 270 lei között, attól függ, hány napot akarsz a fesztiválon tölteni.
www.bestfest.ro

Roskilde – Valami bűzlik Dániában
Mikor: július 2–5.
Hol: Roskilde, Dánia
Kik: Az 1971 óta működő, zeneileg alapvetően alteros rendezvény be-beenged egy-két, még éppen vállalható popelőadót is. Idén a Coldplay jön rockfrontról és Kanye West a diszkóklubok irányából. További fellépők: Down, Fleet Foxes, Lil Wayne, The Mars Volta, Nine Inch Nails, Oasis, Röyksopp, Tony Allen, Amadou & Mariam, Friendly Fires, Lily Allen, Black Dice, Frightened Rabbit.
Mennyiért: 1785–2800 dán korona között. Napijegy nincs.
www.roskilde-festival.dk

North Sea Jazz – Mindörökké jazz
Mikor: július 10–12.
Hol: Rotterdam, Hollandia
Kik: A három nap alatt legalább annyi fellépő várható, mint egy izmosabb pop-rock fesztiválon. A jazz minden fajtáját – a kísérletitől az elektronikus nu jazzig – felölelő koncertfolyamból többek között olyanok is kiveszik részüket, mint B. B. King, George Benson, John Zorn, a Kyoto Jazz Massive, Candy Dulfer, Herbie Hancock & Lang Lang, a McCoy Tyner Trio, Jamie Cullum, Q-Tip, Jazzanova Toots Thielemans Quartet.
Mennyiért: 75–335 euró között.
www.northseajazz.com

Benicassim – Spanyol fül
Mikor: július 16–19.
Hol: Benicassim, Spanyolország (nem túl távol Barcelonától)
Kik: A 90-es évek közepe óta működő fesztivál elsősorban az alternatív és indie rockra meg az elektronikára szakosodott. Idén fellép a Kings Of Leon, az Oasis, a Franz Ferdinand, a The Killers, a Glasvegas, a Four Tet, a The Horrors, Yuksek, Peaches, a 2 Many DJ’s, a Foals, a Tv On The Radio és a The Psychedelic Furs.
Mennyiért: 67,50–170 euró között.
www.fiberfib.com
hirdetés


Melt! – Vasgigászok árnyékában
Mikor: július 17–19.
Hol: Ferropolis, Gräfenhainichen, Németország
Kik: Az idén tízéves fesztivál talán a legbizarabb – már ami a környezetét illeti. Egy volt hajógyár területén, a roncsokból-romokból emelt szobrok között és alatt olyan előadók és zenekarok lépnek fel az idei bulin, mint Matthew Herbert, a Radio Slave, Luke Slater, a Metronomy, az Animal Collective, a WhoMadeWho, Tiga, az Oasis, a Glasvegas, a Kasabian, a Röyksopp.
Mennyiért: 50–99 euró között.
www.meltfestival.de

Øya – Föld alatti mozgalom
Mikor: augusztus 11–15.
Hol: Oslo, Norvégia
Kik: A kimondottan underground jellegű, friss zenékkel teli fesztivál idei névsorában található: a Beach House, Benga & Skream, a Blitzen Trapper, a Crystal Castles, a Datarock, a Doves, a Junior Boys, Ladyhawke, a Wilco, a Simian Mobile Disco, a Madness, a Gang Gang Dance, Erol Alkan, az Arctic Monkeys és Lily Allen.
Mennyiért: 615–1850 norvég korona között. Előbbi a napi, utóbbi a négynapos kiszerelés.
www.oyafestivalen.com

Pukkelpop – Mintha vidámpark lenne
Mikor: augusztus 20–22.
Hol: Kiewit-Hasselt, Belgium
Kik: Az idén nagyon változatos programba befért: a Faith No More, a Placebo, az Arctic Monkeys, a Kraftwerk, a dEUS, a Razorlight, a My Bloody Valentine, a NERD, 50 Cent, a Deftones, Dave Clarke, az Eagles Of Death Metal, Andy C, Squarepusher, a Zero 7, a Shantel & Bucovina Club Orkestar és a Vampire Weekend.
Mennyiért: 75 euró a napi, 135 a kombi.
www.pukkelpop.be

Bestival – Az utolsó előadás
Mikor: szeptember 11–13,
Hol: Isle Of Wight, Nagy-Britannia
Kik: A Sunday Best nevű független brit lemezkiadó fesztiválján nemcsak a kiadó nevei lépnek fel, hanem még sokan mások is. Pár név az idei kínálatból: Massive Attack, Elbow, MGMT, Underworld, Bat For Lashes, Soulwax, Future Sound Of London, Krafty Kuts, Dub Pistols, London Elektricity, Gilles Peterson, Friendly Fires, Mika és Benga.
Mennyiért: Egyszerű. Gyerek 70, felnőtt 140 font a hétvégére.
www.bestival.net








vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor