Impresszum | Előfizetés  
  2024. április 25., csütörtök
Márk

 
 
Nyomtatható változat

Lemezek
2007-. szám

Bruce Springsteen, Bob Marley and the Wailers, Ewan Pearson, Anoushka Shankar / Karsh Kale
Bruce Springsteen
Magic
4,5
Sony BMG
A Főnök kegyetlenül jó formában van, nem hiába játszik együtt ismét régi zenekarával, az E Banddel, és a lemez címe se véletlenül lett az, ami. Tényleg varázslatos és változatos munkával lepett meg bennünket. Remek dalokat írt, változatosan következnek egymás után, annyira erőteljesek, hogy megreccsen alattunk a szék, és a még a máskor oly kínos szaxofonszólók is eléggé rendben vannak. Semmi újszerűség nincs benne, de Springsteen esetében valahogy gázos is lenne a modernkedés, neki ez áll jól, az egészséges régi vágásúság.

Bob Marley and the Wailers
Roots, Rock, Remixed
3
Deep Distribution
Nem, nem támadt fel poraiból a reggae-istenség, csupán annyi történt vele is, mint pár hónapja James Brownnal: remixelték napjaink elektronikus vitézei. Marleyt már korábban is fazonírozták több-kevesebb sikerrel, de nagylemeznyi remix eddig még nem készült belőle. Bár van az átalkotók között jó pár húzónév (Fort Knox Five, DJ Spooky, Trio Eléctrico), az album mégis egyenetlen. Azon túl, hogy táncolhatóvá tették Marley muzsikáját, annál többet kevesen értek el, vagyis alapvetően kevesen tettek hozzá komolyan értékelhetőt a nagyszerű hagyatékhoz.
hirdetés

Ewan Pearson
Piece Work
4,5
!K7 / Neon Music
A neves angol producer elsősorban DJ-zik és remixelget, nemrég megjelent dupla albuma utóbbi tevékenységéről mutat teljes képet. Sajátos hangzást dolgozott ki az évek során elektro-funkból és house-ból, amit a remixelései során bármilyen stílusú muzsikához képes hozzáigazítani. Így itt éppúgy új alapra helyeződik a The Chemical Brothers, mint a Franz Ferdinand, a The Rapture, vagy az olyan szinti-őskövület, mint a Pet Shop Boys. Ewan Pearson pedig karját összefonva elégedetten bólogat felettük: igen, azt mind én csináltam.

Anoushka Shankar / Karsh Kale
Breathing under Water
4
EMI
Ravi Shankarnak csupa szép lánya van. Norah Jonest jól ismerjük, a jövőre, májusban hazánkba látogató Anoushkát pedig még nem. Pedig ő is gyönyörű teremtés, ha nem gyönyörűbb. A hölgy szitáron játszik és énekel, mindkettőt nagy-nagy szaktudással műveli, erről meggyőződhetünk az angol etno-elektronikus producerrel közös lemezét hallgatva. Az albumon közreműködnek a híres rokonok is, apu és Norah, sőt, maga Sting is beköszön egy számra, hisz tudjuk róla jól, ő is érti az etnót. A lemezen vannak könnyedebb, táncos darabok éppúgy, mint a komolyzenét súroló elszállások, és az elektronika is jól megfér az autentikus hangszerekkel. Nemes, szép és mélyenszántó munka, még akkor is, ha ennek a muzsikának az előző volt az évtizede.

vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor