Impresszum | Előfizetés  
  2024. április 24., szerda
György

 
 
Nyomtatható változat
Jegyzet
Fruccola
2009-23. szám / DIBBUK

Utcára kikígyózó sor, bődületes zsúfoltság odabent: ilyen egy teljesen sima, átlagos szerdai délidő az Arany János utca elején. Pedig nem indult be ennyire könnyen a szekér, nem volt ennyire bonyolult asztalhoz, székhez jutni a kezdeti időszakban.
Mára egyértelmű lett, hogy valamire nagyon ráérzett a Fruccola, amikor a bio-vonalat választotta a belváros multikulturális közönségének. Különleges gyümölcsturmix-variánsokkal, változatos összetételű, fűszeres tejturmixokkal, smoothie-kal várják a világ minden szögletéből a CEU-ra érkező hallgatókat és az ugyancsak multikulturális Nyílt Társadalom Intézet (OSA) munkatársait. Minden fogás természetes, organikus és trendi. És sótlan. A kígyózó sor szerencsére gyorsan fogy, sokan egyenesen elvitelre kérik a salátát, bagettet vagy akár a meleg ételeket, tudják, esélyük sincs a leülésre. A pénztár pörög-csörög, meglehetősen vastagon fog a ceruza, a mi esetünkben, ki tudja hogyan, még egy ezres pluszban rá is kerül, sajnos csak utólag konstatáljuk. Nem hisszük, hogy szándékos, de nem esik jól. Az ételek viszont jólesnek, csak tényleg meg kell sózni mindent. A karfiolkrémleves olyan, mint egy egészségmániás helyen egy karfiolkrémleves: kicsit híg, kicsit íztelen, de meleg és bársonyos. A tonhalas bagett is jó, csak lehetne vastagabb a tonhalréteg. A nap fogása a mozzarellás-baconös-paradicsomos szélesmetélt, amit még parmezánnal is bőkezűen megszórtak. Sózás után közel van a tökéleteshez. A különleges gyümölcsitalok inkább drágák, mint jók, de ezek szerint széles közönség van rájuk. Nem lehet fanyalogni. Vagy nem illik. Megy a bolt és ez a lényeg.
hirdetés

V., Arany János u. 32.

vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor