Éttermi TOP10 2009 2009-27. szám
1.) Bock Bistro
„Döbbenetes, hogy a Royal szálloda oldalában, a Teréz körút kellős közepén ennyire parasztosra hangszerelt, igazi vidékies ízekhez lehet hozzájutni, miközben mindez a legmagasabb színvonalon, bámulatos minőségben zajlik. Ezt értékelik a külföldiek is, akiket végre nem
agyonpaprikázott gulyással és szétvörösborozott marhapörkölttel tömnek, hanem valódi ízekkel, pazar ételekkel kínálnak.” Dibbuk a Pesti Műsorban
2.) Olimpia étterem
„Kár is felsorolni mindent, hiszen a pillanat varázsa megismételhetetlen, újraélhetetlen, de mindennap más-más fogásokkal próbára tehető.” Dibbuk a Pesti Műsorban
3.) Philippe, a belga étterem
„Álomutazás, Jules Verne módra. Persze mást nem is próbáltunk, de amit itt a tengeri ételekről tudnak, közel egyedülálló a városban. Az affektálás hirtelen lenyűgözésbe csap át; a fogások tálalása festményeket meghazudtoló módon bizonyítja, hogy fogyóeszközből is lehet műalkotást készíteni, még ha csak a pillanat varázsa kedvéért is.” Dibbuk a Pesti Műsorban
4.) Café57
„A felszolgálók gyorsak, kedvesek és kompetensek, képesek rá, hogy bárki otthonosan érezze magát a többi asztaltársaságtól függetlenül, vagy inkább: azok ellenére is.” Dibbuk a Pesti Műsorban
5.) Onyx étterem
„Az Onyx étterem, a ’Gerbeaud ékszerdoboza’ rekordidő alatt lett kikiáltva az ország egyik legjobb éttermének, fiatal és ambiciózus szakácsnője pedig az ország talán legtehetségesebb szakácsának.” Dibbuk a Pesti Műsorban
| hirdetés
|
|
6.) Klassz étterem
„Felemelő érzés: kifinomult helyen vagyunk, igényes közönség, igényes borok. Semmi sznobizmus, semmi túlterjengés, egyszerűen csak a vendéglátás legjava. A konyha is a helyzet magaslatán.” Dibbuk a Pesti Műsorban
7.) 21 Magyar Vendéglő
„A 21 huzamosabb ideje foglalkoztatja a hazai gasztroközvéleményt. Eleinte csak újszerűen magyaros konyhájáról lehetett bennfentes információkat hallani, az utóbbi hetek hírei viszont már valóban bombameglepetésként hirdették, hogy kreatív séfként csatlakozott a csapathoz Litauszki Zsolt.” Dibbuk a Pesti Műsorban
8.) Flores
„A ’Lecsó-variáció kolbászcsipsszel’ mindent tud, amit a nyugatos modern gasztronómiai irányzat elvárhat. Hosszú pohárban friss, ízgazdag lecsókrém-turmix, tetején miniatűr pirított kolbászdarabok. Mellette ’dekompozíciós’ lecsó; külön sült paprika, dinsztelt hagyma és sült paradicsom. A két variáció mellé féltenyérnyi, mégis szinte vekni-súlyú, tűzforró házi zsömle; annyi anyag van benne, hogy felemelni sem könnyű.” Dibbuk a Pesti Műsorban
9.) Choco
„Ahogy belépünk a dizájnolt üvegajtón, kitárul meseország kapuja. Mellbevágó belsőépítészeti megoldások mindenfelé; prominens méretű, lila színben derengő oszlop-pár áll a belsőtér centrumában, fölöttük ovális álmennyezet. A hatalmas termen végigfut a bár végeláthatlanul hosszú pultsora, furcsa, meleg fények hatnak mindenfelől, halk zene szól, mélybarna, megnyugtató színárnyalatú bútorzat.” Dibbuk a Pesti Műsorban
10.) Csalogány26
„Ez minden tekintetben világszínvonal, a hús szaftosságára és omlósságára nincsenek a nyelvben megfelelő jelzők, a polenta is rafinált, egyszerre roppan és egyszerre lágy. A bébipadlizsán új dimenzió a zöldségköretek világában.” Dibbuk a Pesti Műsorban
|
vissza |
|
| |