Impresszum | Előfizetés  
  2024. március 29., péntek
Auguszta

 
 
Nyomtatható változat
Interjú
Kristin Davis
2010-10. szám

Noha a Carrie-t ábrázoló filmplakátok erős photoshop-befolyásoltságot sejtetnek, mindez aligha fogja befolyásolni a Szex és New York rajongóit, hogy május 27-én megrohamozzák a hozzájuk legközelebb eső multiplexet.
Ekkor mutatják be ugyanis – a világpremierrel egy időben – a sorozatból készült második mozifilmet, mely ott folytatja a lányok történetét, ahol a két évvel ezelőtti (415 millió dollárt fialó) első rész abbamaradt. S hogy hol is maradt abba, s onnan hová vezet a négy New York-i barátnő, Carrie, Charlotte, Miranda és Samantha útja – arról Charlotte alakítója, Kristin Davis ad tájékoztatást.

Mi történt a lányokkal az első rész óta eltelt időben?
K. D.: Manhattanben vesszük fel újra a fonalat, s hamar kiderül, hol tartanak a hölgyek az életben. Eget rengető, nagy változások nem történtek, mindenki éli az életét, ápolja a párkapcsolatát. Aztán Samantha meghívást kap Abu-Dzabiba, s ezzel felgyorsulnak az események. Mert Samantha csak azzal a feltétellel áll kötélnek, ha a csajok is vele tarthatnak, elvégre Carrie nem túl mézes mézeshetei óta nem voltunk együtt szabadságon. Mondanom sem kell, senki sem hazudtolja meg önmagát ezúttal sem. Egy igazi road-movie-ban találjuk magunkat, és egy távoli országban; négy New York-i nő a lehető legtávolabb Manhattantől. Persze Samantha viszi a prímet, egy ilyen nő egy konzervatív országban, ez már önmagában komikus.

És Charlotte hol tart a célok kipipálásában?
K. D.: Az első mozifilm látványos happy enddel ért véget Charlotte számára. A lehető legteljesebb boldogságban búcsúztunk el tőle férje, örökbefogadott kislányuk és az újszülött Rose társaságában. A második részben természetesen már távolról sem ilyen rózsás a helyzet. Charlotte rögeszmésen törekszik arra, hogy minden a lehető legtökéletesebb legyen, de kénytelen belátni, hogy az élet, és különösképpen a gyerekek, nem így működnek. Charlotte számára folyamatos kihívást jelent, hogy amennyire tudja, elfogadja az élet kisebb-nagyobb buktatóit.

A Szex és New York mindig is híres volt a főszereplők ruhakölteményeiről, melyekért ezúttal is Pat Field a felelős. Milyen az új film dresszkódja?
K. D.: Pat sosem a divat után megy, inkább a divat megy őutána. Ezúttal is szabadjára engedte a fantáziáját, elég csak egy pillantást vetni az úti ruháinkra. A Szex és New York nagy szerencséje, hogy a desingerek mindig is a tenyerükön hordoztak bennünket. Képzelje csak el, milyen az, amikor négy nő beszabadul egy divatkincsesbányába. Karkötők és sálak sokasága, szobányi ékszerek közé. Ez minden nő álmainak netovábbja; egy kimeríthetetlen gardróbszoba. Az abu- dzabi utazás nemcsak minket dob fel, de feldobja a színeket is – a második rész színei, mintái messze túltesznek a korábbiakon. És akkor még az óriás kalapjaimról nem is szóltam, pedig Pat rajong az ilyesmikért.

Abu-Dzabiban mi vár a lányokra?
K. .: Egy rövid lelyású kultúrsokk. Különösen Samanthának okoz gondot az alkalmazkodás, hisz ő igazoltan a legmerészebb a csapatban. Charlotte más tészta, hisz mindig is ő volt a legilledelmesebb a lányok közül, szóval neki nem akkora kihívás a visszafogottság.
hirdetés

Milyen a csapatszellem a visszatérő szereplők között?
K. .: Annyi mindenen mentünk már együtt keresztül, hogy már félszavakból is megértjük egymást. Ha csak annyit mondok, hogy emlékszel arra a péntekre, ’98-ban, amikor hajnali ötkor a Sixth Avenue-n… – és a másik már folytatja is. Olyanok vagyunk már, mint egy család. Négy eltérő személyiség, de épp ettől működik az egész. Jó tudni, hogy támaszkodhatunk egymásra. Ez nagyon is jól tud jönni, s nemcsak lelkiekben, hanem akkor is, amikor egy 12 centis magas sarkúban egyensúlyozik az ember. Jó tudni, hogy ha elveszted az egyensúlyt, ami még az én praxisomban is megesik néha, hogy jobbról is, balról is be vagy biztosítva. Valaki biztosan elkap zuhanás közben.

Charlotte híresen sokat ad az illemre.
K. D.: Mint született délinek, nekem ez természetes jelenség. Bár Charlotte nem délről való, hanem Connecticutból, de van valami déli a neveltetésében. Én délen nőttem fel, s bár a mamán kansasi, tipikus déli család voltunk, ahol az illem és a társasági közlekedés szabályai nagyon is előtérben vannak.

Mit gondol, a nézők milyennek látják Charlotte-ot?
K. D.: Mindig is Charlotte volt a konzervatív sorozatszereplő, amiből sokaknak az következett, hogy ez nála az egyszerűség megnyilvánulása. Ennek ellenére én úgy hiszem, hogy sok nő osztja Charlotte vágyait: sokan vannak, akiknek a család, a gyerekvállalás a legfontosabb, és olyanok is, akiknek ezért keményen meg kell küzdeniük. Ők szerintem mind magukénak érzik Charlotte alakját. Sok hívet szerzett Charlotte-nak az is, amikor a leendő férje kedvéért áttért a zsidó vallásra. Sok olyan történetet hallottam én is, férfiaktól és nőktől egyaránt, hogy valaki a kedvese kedvéért áttért a másik vallására.

Az interjúért köszönet az InterComnak



vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor