Impresszum | Előfizetés  
  2024. április 26., péntek
Ervin

 
 
Nyomtatható változat
Egy próbát megér!
Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál
2010-12. szám

Augusztus 13–20. között első ízben rendezik meg a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivált. A szervezők – élükön Bolyki György fesztiváligazgatóval és Kokas Katalin művészeti vezetővel

– azt a célt tűzték maguk el, hogy megértessék és megszerettessék a komolyzenét a fiatalokkal, a jövő értelmiségével. A fesztiválon nyolc napon keresztül világszínvonalú zenei programokat kínálnak, minőségi kísérőrendezvényekkel.
„A program már tavaly novemberben kész volt, azóta az a feladatunk, hogy minden rendben legyen körülötte – mondja Bolyki György. – A műsorban alig akad változás, egy jelentősebb van csak: Alexander Vinogradov lemondta a fellépését, helyette Jevgenyij Nyesztyerenko lép pódiumra, ami igazán jó cserének mondható. Azt szeretnénk, hogy a Kaposfestet minőségi fesztiválként ismerjék meg az emberek. Fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy nemcsak azoknak szól, akik szeretik a komolyzenét, hanem azoknak is, akiknek még nem sikerült megtanulni, mitől jó ez a műfaj. Éppen ezért a koncertek igen változatosak lesznek, nincs idő megunni egy darabot sem, mert már jön is a másik, s minden koncerten 4-5 formáció lép fel. A hangversenyek előtt Zelinka Tamás ismerteti a programot, így a közönség rövid áttekintést kaphat arról, amit hallani fog. Egyszóval, Kaposváron mindenkinek alkalma lesz arra, hogy megkedvelje a komolyzenét. Nem véletlenül hívjuk ezt beavatási szertartásnak, hiszen aki itt megbarátkozik a klasszikus zenével, az előtt az elmúlt 500 év best of muzsikái nyílnak meg. Egy próbát igazán megér! Egyaránt várjuk az idősebbeket és az igényes fiatalokat, akik már túl vannak a tömegfesztiválok kínálta élvezeteken, s valami többre, másra vágynak. Ha pár nevet kell kiemelnem a népes fellépő-gárdából, Kocsis Zoltánt, Joshua Bellt és Rados Ferencet említeném, és szeretném két olyan programra is felhívni a figyelmet, ami újdonság. Augusztus 18-án dr. Papp Lajos szívsebész professzor lesz a fesztivál vendége, aki arról beszél majd, mi fontos a fiataloknak, 19-én pedig Polgár Judittal, a világ első számú női sakkozójával hallgatnak meg beszélgetést az érdeklődők. A kultúra mellé gasztronómia is társul: Kaposvár legjobb éttermei összefogtak, és összehangolt kínálattal várják a vendégeket, a mindennapok konyhájától a csúcsgasztronómiáig. Honlapunkon – www.kaposfest.hu – nem­csak a programot találhatják meg a látogatók, hanem a város és a környék általunk leellenőrzött és ajánlott szálláshelyeit, illetve összegyűjtöttük a kiránduló, turisztikai lehetőségeket is.”
hirdetés






vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor