„A szögedi híd alatt…” – ez a mottója évek óta a Nemzetközi Tiszai Halfesztiválnak, amely látványban sem utolsó: a szegedi Tisza-rakpart zsúfolásig megtelik érdeklődőkkel és persze halfőzőkkel, akik évről évre bemutatják, mi fán terem a jó szögedi halászlé és a többi édesvízi halétel. A folklórműsorokkal és kirakodóvásárral színesített, háromnapos program a halfőzés mestereit és szakácsművészetüket mutatja be a vendégeknek. A résztvevőket elsősorban a tájegységből várják, hogy hagyományos szegedi ízeket idézzenek fel a látogatók számára. A színes, látványos rendezvénnyel a szervezők öregbíteni szeretnék a szegedi halászlé hírnevét, fel akarják hívni a figyelmet az ízletes szegedi konyha és a tiszai halászlé sajátos ízharmóniájára.
Szeged
09. 02–05.
|