Impresszum | Előfizetés  
  2024. április 19., péntek
Emma

 
 
Nyomtatható változat
Interjú
Közel áll hozzám a szerep személyisége
2011-11. szám / N. B.

A Győri Nemzeti Színház A Vörös Pimpernel előadásában Marguerite St. Just figuráját az első szereposztásban Koós Réka alakítja.

Nem először játszod a szerepet. Ki hívott, a rendező Molnár László vagy a színház vezetése?
K. R.: Közös döntésük volt, hogy engem hívnak a szerepre, aminek nagyon örültem.

Pedig, ha jól tudom, te nem vagy a romantika és a líra elkötelezett híve.
K. R.: Ennek a szerepnek a személyisége azonban közel áll hozzám. Az alkatunk hasonló. Marguerite nagyon határozott nő, de van benne líraiság is. Emellett a bennem rejlő drámaiság megtalálható a figurában is. A dalok hangneme már kicsit neccesebb, de el tudom énekelni. Ha nem tudnám, nem vállaltam volna el, mert annak vagyok a híve, hogy azt énekeljem el, amit megírtak.

Jól dolgoztatok együtt Molnár Lászlóval?
K. R.: Lacit régóta ismerem, barátok vagyunk, ám ez nem feltételezte azt, hogy dolgozni is jól tudunk majd együtt. Ő nagyon kemény ember. A barátságunk abban segítette a közös munkát, hogy ha vitánk akadt, akkor meg tudtuk beszélni, és így elkerültük a súrlódásokat. Amikor Laci kislánya eljött megnézni az előadást, nekem el kellett magyaráznom, hogy miért csókolom meg az apukáját a színpadon.

Apropó, kislányok. Szabadúszóként, vidéken játszol, hogy oldod meg a kislányod mindennapjait ilyenkor?
K. R.: Ez csak a próbaidőszakban nehezebb, mert akkor több napot is távol vagyok. Az előadások után pedig sietek haza. A családom rengeteget segít. Nagymamák, nagypapák, apuka. Ez csak nekem okoz lelkiismereti kérdést, ők nagyon jól elvannak egymással.

Tudsz előre tervezni az életedben?
hirdetés

K. R.: Nem is nagyon akarok előre tervezni, kisebb periódusokban gondolkodom. Egy évre előre például már nem tervezek, a maximum fél év. Annyiszor terveztem már, és mindig másként alakultak a dolgok.

A kőszínházi bemutató előtt nyáron már tartottak egy előbemutatot, de akkor a másik szereposztás, Molnár Ágnes játszotta a szerepet.
K. R.: Ez volt az az eset, amikor két hónapig Győrben kellett volna lennem, amit Rozi miatt nem tudtam elvállalni. Szeptemberben egy hét alatt álltam be az előadásba.

A két ünnep között sem te játszol.
K. R.: Az idei karácsony elég zsúfolt lesz. Folyamatosan játszom a Nyomorultakban Kecskeméten. A két ünnep között akad olyan nap, amikor egyszerre három helyen kéne lennem, úgyhogy van, amit nem is tudtam elvállalni.

De ez jó, mert azt jelenti, hogy rengeteg munkád van.
K. R.: Ez nem általános, arra az időszakra pont összezsúfolódott sok minden.

Készülsz a karácsonyra?
K. R.: Erre az ünnepre mindig előre készülök, éppen a decemberi sok fellépés miatt. Már most is tervezgetek, vásárolgatok. Mióta gyerekem van, még jobban szeretem a karácsonyt.


vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor