A Kevi Böllértalálkozót a hagyományos népi disznóvágások hangulatának felélesztése céljából indították útjára a szervezők. A látogatók betekintést nyerhetnek a húsfeldolgozás teljes folyamatába, a szúrástól a kolbásztöltésig.
A részt vevő böllérek által készített ételeket folyamatosan megkóstolhatják az érdeklődők, így hagymás sült vért, hurkát, kolbászt, orjalevest, toros káposztát kínálnak a vendégeknek. Lesz malacsütés, pálinkakóstolás, zene, tánc, egyszóval igazi régi disznótoros hangulat. Egy központi rendezvénysátorban az eseményhez kapcsolódó kulturális, zenei programokkal várják az érdeklődőket, majd az este eljövetelével ugyanitt a megfáradt böllérek és csapataik, valamint természetesen a kitartó vendégek közös vacsorán, disznótoron vehetnek részt, ahol asztalra kerülnek a hagyományos disznótoros ételek, s nem hiányoznak majd a háziasszonyok által elkészített sütemények sem. A kísérőprogramok között lesz még kézműves termékek kirakodóvására, íjászbemutató és sok más eseménysor is.
Túrkeve
02. 11.
|