Impresszum | Előfizetés  
  2024. április 18., csütörtök
Andrea, Ilma

 
 
Nyomtatható változat
Interjú
Mark Ruffalo
2012-03. szám

Bruce Banner és Hulk, vagyis a Gamma-sugárzásnak kitett tudósból előtörő, fékezhetetlen dühű zöld szörnyeteg 1962-ben látta meg a napvilágot, s azóta számtalan változatban számtalan hívet szerzett magának. Nemcsak a képregények, hanem a különböző filmváltozatok alakjában is.

Az 1978-től 1982-ig futó tévészériában Bannert Bill Bixby, míg Hulkot a bodybuilder Lou Ferrigno alakította. 2003-ban Eric Bana próbálkozott Banner szerepével Ang Lee balul végződött Hulk-feldolgozásában, míg 2008-ban Edward Norton vonásait kapta mind a tudós, mind pedig a szörnyeteg. Norton nehéz természete miatt elbukta a folytatást, így a szuperhősök all-star csapatában, vagyis a Bosszúállókban Mark Ruffalóból lesz zöld óriás.

Mielőtt felkérték Bruce Banner/Hulk szerepére, hogy állt a Marvel-képregényekkel?
M. R.: Hét- vagy nyolcéves lehettem, amikor a tévé adta az élő­sze­rep­lős Hulk sorozatot, és követtem a rajzfilmeket is. Aztán rákattantam Amerika Kapitányra, majd a The Avengers képregények következtek, utána pedig a hatvanas-hetvenes évek képregényeibe ástam bele magam. Aztán a Wolverine univerzumba, később meg a Frank Miller-féle Dark Knightba. Úgyhogy a képregények elég régóta részei az életemnek.

Emlékszik a napra, amikor megkapta Bruce Banner szerepét?
M. R.: Nagyon is. Korábban ugyanis nem nagyon szerepeltem ilyen jellegű filmekben, és nem is nagyon hívtak ilyen volumenű produkciókba. A képregényhősök közül Wolverine-en kívül Bruce Bannerről gondoltam még, hogy jól el tudnám játszani. De egy kicsit féltem is, mert forgatókönyv, amikor felkértek, még nem volt, de láttam, hogy Robert Downey Jr. mit művelt A Vasemberben, és ez kellő garanciát jelentett.

Mennyiben más ez a Hulk, mint a korábbiak?
M. R.: A maga 43 évével a mi Bannerünk érett férfi, akinek benőtt a feje lágya. Éppúgy tisztában van a képességeivel, mint a korlátaival, és elfogadja a helyzetét, vagyis Hulkot, a benne lakó zöld szörnyeteget. Izgalmas feladat volt egy számítógéppel létrehozott karakternek életet adni, felruházni a düh és a méreg különböző árnyalataival – ehhez azért nem elég a számítógép, színészi feladat is. Motion capture technikával dolgoztunk, ami a lehető legnagyobb szabadságot adja, még akkor is, ha egy két és fél méteres szörnyeteget játszik is az ember. És segített az is, hogy vannak tapasztalataim, milyen az, amikor a felszín alatt fortyog a düh.
hirdetés

Milyen volt Robert Downey Jr.-ral a munka?
M. R.: Egyszer már dolgoztunk együtt A Zodiákus című filmben. Ő volt az első, akit felhívtam, amikor felajánlották nekem Bruce Banner szerepét. Kicsit bizonytalan voltam, kértem a tanácsát, mit tegyek, hiszen egy árva oldalt sem láttam a forgatókönyvből, azon egyszerű oknál fogva, mert akkor még nem volt forgatókönyv. Azt se tudtam, mibe ugrok fejest. Ő pedig a maga jellegzetes módján csak annyit mondott, hogy figyelj, haver, lazíts, minden rendben lesz, jól fogunk szórakozni. Nagylelkű színész, részt vett a történet kialakításában, így részben neki is köszönhető, hogy Bruce Banner megtalálta a helyét a filmben.

Kivel van Bannernek a legtöbb konfliktusa a filmben szereplő többi szuperhős közül?
M. R.: Meglepő módon Thor az. Thor a szöges ellentéte Bannernek. Olyanok vagyunk a filmben, mint két vásott kölyök a játszótéren. Addig gyepáljuk egymást, míg a legjobb haverok nem leszünk.

Az interjúért köszönet a Fórum Hungarynek





vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor