Impresszum | Előfizetés  
  2024. április 19., péntek
Emma

 
 
Nyomtatható változat
Interjú
Hidvégi Judit – Pannónia Fesztivál, főszervező
2012-03. szám / SJ

Öt év után új helyszínre költözött a fesztivál. Miért volt szükség a váltásra, és milyen új lehetőségeket jelent Szántód?
H. J.: A fesztivál szolgáltatásainak és azok minőségének fejlesztési lehetőségei az eddigi területi és egyéb adottságok miatt meglehetősen korlátozottak voltak, de az új helyszín természeténél fogva számos új, kedvező megoldást tesz lehetővé. Szántódpuszta nemcsak in­fra­struk­tu­rális fejlődést, hanem a programok tekintetében is sokkal szélesebb és színesebb felhozatalt ígér. Az eddigihez képest a fesztivál gya­kor­la­ti­lag háromszor akkora hasznos területen fog működni, ami a szín­pa­dok, szórakozóhelyszínek, a fellépők számának növekedését és a zenei spektrum szélesedését eredményezi. Így lesz idén például külön színpada a hardcore és a hiphop műfaj képviselőinek.

Kik azok, akik miatt feltétlen érdemes elmenni a Pannónia Fesztiválra?
H. J.: Nagyon nehéz bárkit is kiemelni, hiszen május 24–27. között a 4 nap alatt 8 színpadon mintegy 200 fellépő várja majd az érdeklődőket. Jelen lesznek a hazai zenei élet legnépszerűbb képviselői, Szántódpusztán koncertet ad majd a Tankcsapda, a Quimby, a Kiscsillag, az Irie Maffia, a Brains, a Csík Zenekar, de újdonságként a hiphop és a hardcore kiválóságait is érdemes megemlíteni, ugyanakkor meglepetésekkel is készülünk. Egyszóval minden adott ahhoz, hogy a Pannónia méltó módon indítsa el az idei fesztivál- és most már a balatoni szezont is.

Mennyire tartják fontosnak a szervezők, hogy lehetőséget adjanak a még kevésbé ismert, ám ígéretes zenészeknek a bemutatkozásra?
H. J.: A Pannónia történetében ez mindig is nagyon fontos volt, egyrészt azért, mert a PaFe elsősorban a hazai zenei életről szól, ebbe a fogalomba pedig természetesen nem csak a legnagyobbak, legismertebbek és legnépszerűbbek férnek bele. Másrészt az immáron hagyományosnak tekinthető szavazást is a fiatal tehetségek bemutatkozási lehetősége miatt indítottuk el, és ezt a célt szolgálja az is, hogy a voksolás nem előre megadott lista alapján zajlik, vagyis a kellően motivált zenekarok is bármikor ott lehetnek a Pannónia Fesztivál fellépői között.

Két koncert között milyen egyéb programokkal tölthetik az időt a fesztiválozók?
H. J.: Ilyen szinte nem is lesz, hiszen a különböző koncertek egymást fogják érni. Persze gondoltunk azokra is, akik azért „fesztiválos” értelemben lazítani is szeretnének, őket várja majd a játéktér, ahol az élő, óriás csocsótól kezdve a rejtvényfejtésig mindenfélét kipróbálhatnak majd a látogatók, a helyszín igazi kuriózuma pedig a borospince, amely több mint 1000 nm-en terül el, és különféle programokkal, finomságokkal várja majd a (nem csak) borozni vágyókat. Maga Szántódpuszta területe pedig már önmagában is megér egy külön programot, hiszen annyi látnivaló akad a központban, hogy azok megtekintésére is érdemes lesz majd néhány órát rászánni.
hirdetés













vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor