Impresszum | Előfizetés  
  2024. április 23., kedd
Béla

 
 
Nyomtatható változat
Koncert
Il Divo & Orchestra in Concert
2012-08. szám

Több mint 25 millió eladott lemez, 150 arany- és platinalemez, több mint 2 millió eladott koncertjegy és egy klasszikus crossover album – az Ancora, mely az amerikai Billboard Top 200-as lista első helyén debütált –, mindezek után az Il Divo ülhetne a babérjain. De

ez sosem volt az ő stílusuk. Sikersorozatuk a Wicked Game című album megjelenésével folytatódik, mely egy új, izgalmas fejezetet nyit az Il Divo történetében. Májusban a UK Classical Brit díjátadón az Il Divo vehette át a rangos „Évtized előadója” díjat.
A zenekar világ körüli turnéja februárban indult. A fantasztikus négyes – Carlos Marin, Sebastien Izambard, David Miller and Urs Buhler – a világ vezető színpadain énekelt az Egyesült Királyságban, az Egyesült Államokban, Európában, Ausztráliában, Dél-Afrikában, Japánban és Ázsiában, mielőtt Kelet-Európába érkeznik. A világ első számú klasszikus crossover quartetje szeptember 20-án a Papp László Budapest Sportarénában lép fel. Az Il Divo 2012 World Tour a zenekar legújabb, Wicked Game című albumára épül, mely milliókat ejtett rabul.
A 2012-es turné káprázatos vizuális és zenei ötvözete a rajongók régi kedvenceinek, valamint az új album dalainak, mely 2011. novemberi megjelenés óta több mint 1 millió példányban kelt el. A Wicked Game a zenekar 5. stúdióalbuma. A címadó dalon kívül olyan óriási slágerek feldolgozása került fel a vadonatúj korongra, mint Roy Orbison Crying című dala vagy Samuel Barber szerzeménye, az Adagio For Strings, vagy a Time To Say Goodbye feldolgozása.
Carlos Marin így nyilatkozott a lemezről: „Hihetetlen – valóban lehet hallani a fejlődést. És ez a köztünk lévő kapcsolat, valamint az együttműködés, amitől mindez varázslattá válik, erősebb, mint eddig valaha.” Urs Buhler szerint ez a korong ugyanúgy lenyűgözi majd a rajongóikat, ahogy saját magukat: „Szerintünk ez a legnagyszerűbb dolog, amit eddig készítettünk.” David Miller szerint az Il Divo titka abban rejlik, hogy: „Négyünknek négy különböző hangszíne csendül fel.” Sebastien Izambard a közönséggel kialakult különleges kapcsolatot tartja kulcsfontosságúnak: „Ez a legnagyobb érdemünk. Az, hogy a rengeteg rajongót látjuk a színpad előtt, nagyobb elismerés, mint bármilyen díj, amit nyerhetünk. És ők már hat éve itt vannak!”
hirdetés

A Wicked Game című korong Magyarországon november 28-án jelenik meg a Sony Music/Syco gondozásában.
http://www.ildivo.com/hu

Papp László Budapest Sportaréna
09. 20., 20h

vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor