Impresszum | Előfizetés  
  2024. április 25., csütörtök
Márk

 
 
Nyomtatható változat
Jegyzet
No1. Bisztró
2012-08. szám / DIBBUK

Folyamatos az egészséges izgalmi állapot: nyílnak-e vállalható vidéki éttermek, vagy továbbra is Budapest marad a fókusz? Lesz-e nagyobb számban olyan vendéglő, ahová akár hosszabb autózást is érdemes bevállalni? A szemesi Kistücsök már kétségtelenül kivívta magának
ezt a rangot, és van még néhány, amelyet párás szemmel emleget egy-két „hírhozó”.
A mértékadó étteremkalauz a debreceni belváros új gyöngyszemét em­le­ge­ti úgy, mint a vidéki magyar gasztrokultúra nagy reménységét. Így talán érthetően magas várakozásokkal tettük próbára a helyet. A személyzet tapasztalt, magabiztos, nem esnek ugyan hasra a tisz­te­let­től, de a figyelmet folyamatosan érezzük. Az étlap bölcsen össze­állított, igyekszik minden szóba jöhető vendégcsoportnak valamit nyúj­ta­ni, mégis sikeresen ráfér egy nagy étlapoldalra az egész, kie­gé­szülve a napi kínálatot soroló táblákkal. Van tapas, grill-kínálat, pizza, pasta és persze magyaros ételek is, de nem hiányoznak a tengeri tálak sem.
A tonhaltatár sajnos nem a legjobb, kézi vágás helyett agyon­pé­pesítették, ízesítésében pedig a bélszín tatár felé vették az irányt, túl fűszeres, borsos, a halíz ezúttal háttérbe szorul. A padlizsánkrém már sokkal finomabb, és különösen jól sikerült a nyári este üdítő fogása, a kovászosuborka-leves is. Még az olyan egyszerű ételből is, mint amilyen egy rántott (bébi) csirke, sikerül valami plusszal izgalmas tételt varázsolni, a siker kulcsa ezúttal a sült krumpliból készült krumplipüré volt. A legemlékezetesebb a hagyományos slambuc fogás volt, amelyet érlelt, ízes, szaftos marhasülttel kombinált a ravasz séf. Dicsérjük még meg a kacsamájas-bélszín fogást is, amely házi készítésű, al dentére hagyott szélesmetélttel érkezett. A házi elkészítési mód a császármorzsa esetében is elismerésre méltó, mint ahogy örömünkre szolgál a hangulatos élőzene és a hosszú bor- és italkínálat is.
hirdetés

A bisztró még érezhetően nem ért a csúcsra, még bármi lehet belőle. Reménykedjünk, hogy tényleg új üdvöske válik belőle. De ha elkényelmesednek félúton, elbizakodhatónak tűnhet a No1. elnevezés.

Debrecen, Piac u. 18.

vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor