Impresszum | Előfizetés  
  2024. április 20., szombat
Tivadar

 
 
Nyomtatható változat
Celine Dion és az Il Divo amerikai rendezője dolgozik Havasi Balázs év végi szuperkoncertjén
Havasi Symphonic Concert Show
2012-10. szám

A 11 platinalemezzel rendelkező, modern klasszikus zeneszerző és zongoraművész, Havasi Ba­lázs – akinek koncertjeit az elmúlt három évben több mint 200 millióan látták világszerte – 2012. december 9-én a Budapest Sportarénában mutatja be eddigi legnagyobb zenei show-mű­so­rát, a HAVASI Symphonic Concert Show-t.

Az egész estés, grandiózus színpadi show-ban több mint 150 művész vesz részt, Indiától Örményországig. A projekt Havasi Balázs uta­zá­sai­nak élményvilágán alapszik, és különböző népek zenei stílusjegyeit egyesíti a klasszikus szimfonikus zenekari hangzással. A szimfonikus zenekar és a hatalmas kórus mellett japán dobosok, egzotikus hangszerek és 20 kiváló világzenei szólista bizonyítja be, hogy olyan, 21. századi zenei nyelvezet jött létre, amelyet az egész világon mindenki megért.
Brian Burke amerikai rendező lesz az új Havasi Symphonic Concert show kreatív rendezője, aki először dolgozik kelet-közép-európai pro­duk­ció­ban. Brian Burke jelenleg a nagy költségvetésű show-műsorok világában az egyik legkeresettebb rendezőnek számít. Nevéhez fű­ző­dik Céline Dion The New Day című Las Vegas-i show-jának művészeti ren­de­zé­se is, amelyen Franco Dragonéval, a Cirque du Soleil megalkotójával dolgozott együtt. Az előadással a színházi szórakoztatás új formáját, valamint a dal, az előadó-művészet, az innovatív színpadtechnika és a korszerű technika ötvözetét honosították meg. A műsor a zenetörténet egyik legmagasabb bevételt elérő produkciója lett, mely több mint 400 millió dollárt hozott négy és fél év alatt.
Brian Burke a Budapesten tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy bár korábban olyan popsztárokkal dolgozott együtt, mint Elton John, Céline Dion, Marc Anthony vagy Pitbull, az Il Divo 2012-es turnéjának megrendezésénél kedvet kapott a klasszikusabb irányzathoz is. Elmondása szerint mindig is szeretett volna egy komoly, klasszikus zenei produkciót különleges, modern látványvilággal felruházni, ezért Havasi Balázs megkeresése számára egy álom megvalósulása volt, így azonnal igent mondott rá.
A Havasi show-t azért tartja különlegesnek, mert ebben az esetben a zeneszerző és az előadó ugyanaz az ember, és erre ilyen nagyszabású produkciók esetén Amerikában sem igen tud példát mondani. Havasi zenéjébe elsőre beleszeretett, és meggyőződése, hogy olyan show-műsort láthat majd év végén a magyar közönség, amely Las Vegasban is megállja majd a helyét.
Az Aréna-koncert vizuális világáért a francia látványtervező, Gilles Papain felel majd, akinek nevéhez Amerikától Japánig, Mexikótól Indiáig számos színpadi produkció fűződik. Profi színházi szakember, éveken át volt a Marseille-i Operaház, illetve a Monte-Carlói Balett kreatív munkatársa. Dolgozott együtt Paula Abdullal, Céline Dionnal, de ő volt az Aida, az Otello és a Faust nemzetközi balettpremierek első számú látványtervezője is. Számára nem idegen a klasszikus zenei világ, Havasi Balázs zenéjét nemzetközinek tartja, és Magyarországon korábban még soha nem látott vizuális világot szeretne a Budapest Sportaréna színpadára varázsolni.
hirdetés

Budapest Sportaréna
12. 09.


Képalá
Havasi Balázs, Brian Burke és Gilles Papain

vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor