Impresszum | Előfizetés  
  2024. április 24., szerda
György

 
 
Nyomtatható változat
Interjú
Énekes, színész, mentor
2013-02. szám / Pavlovics Ágota

Keresztes Ildikó sokéves színész-énekesnő múlttal a háta mögött lett az X-faktor egyik mentora 3 évvel ezelőtt. A műsorban határozott kézzel és sok érzelemmel tette a dolgát. Ahogy az már lenni szokott, a televíziós tehetségkutató a korábbinál is nagyobb ismertséget hozott számára.

A rendkívül elfoglalt művészt két színházi premier között csíptük el egy kis beszélgetésre.
Néhány éve, pestiesen szólva, nagyon fut a szekere, úgy tűnt, pi­h­nés­re vágyik, ezért év elején egy időre eltűnik a rivaldafényből. De aztán elindult az Eurovíziós Dalfesztivál válogatóján, mi történt?
K. I.: Valóban úgy éreztem, hogy pihenésre van szükségem, és azt terveztem, hogy januárban elutazom Afrikába. Aztán megkaptam Kö­te­les Leander dalát, amelyet nekem írt, és valahogy be­le­so­do­ródtam. Hittem a dalban. Nincs ebben semmi különös, mindig ilyen voltam, mindig rengeteget dolgoztam. Fiatal tornász korom óta akkor érzem igazán jól magam a bőrömben, ha maximálisan le vagyok terhelve, ha minden percem foglalt.

Milyen érzés volt az X-faktor ítészének a székéből a versenyzők bőrébe bújni, korábbi mentoráltjaival versenyezni A Dal című műsorban?
K. I.: Semmi változást nem jelentett számomra a verseny, csak azt tettem, amit teszek évtizedek óta. Igyekszem a legjobbat kihozni a dalból és magamból. Örültem, hogy bekerültem a válogatóba a legjobb harminc versenyző közé a nekem írt dallal. Meggyőződésem, hogy mindennek oka van, annak is, hogy most találkoztam Leanderrel, vagy annak, hogy az X-faktoros mentoráltjaimmal, Baricz Gergővel és Vastag Tomival együtt versenyezhetek. A Nem akarok többé játszani című dalt nagyon szeretem, boldogság számomra, hogy megmutathattam a közönségnek, és persze az is fontos, hogy szeressék. Ami pedig az X-faktort illeti, jelentős állomása az életemnek, valóban nagy ismertséget hozott, de a mentori munka után is az vagyok, aki voltam, Keresztes Ildikó énekesnő és színésznő.

A József Attila Színházban február 16-án mutatták be Paul Portner bűnügyi játékát a Hajmeresztőt. A darab igazi kuriózum, nincs megírva a vége, a nézők alakíthatják estéről estére a történetet. A való életben nem adatik meg, hogy történeteink végét napról napra másként határozhassuk meg. Milyen élmény színészként ez a szabadság?
K. I.: A darab igazi írói bravúr. Színpadi krimi, ugyanakkor a végét a nézők határozhatják meg. A történet szereplői egy fodrászszalon munkatársai és vendégei, akik feje fölött gyilkosság történik. Így váratlanul egy nyomozás kellős közepén találják magukat. Ráadásul nem mozdulhatnak egy tapodtat sem, amíg ki nem derül, hogy ki a gyilkos. A játék különlegessége az is, hogy a nézők tanúk és nyomozók egyszerre, folyamatosan munkában vannak, kérdezhetnek, közbeszólhatnak, végül szavazással dönthetik el, ki a leggyanúsabb.
hirdetés


Az interaktív darabban Barbarát a fodrászlányt alakítja. Milyen a karaktere?
K. I.: Mondhatnám azt is, hogy minden este változik, hiszen játék közben sokféle felvetés elhangzik, amelyekre nem lehet előre felkészülni. Az adott szituációknak megfelelően improvizálnunk kell. Bárhogy alakuljon is a játék menete, nem eshetünk ki a szerepünkből. Mindez óriási koncentrációt igényel, ugyanakkor rengeteg improvizációs lehetőséget is kínál. Soha nem tudjuk előre, hogy aznap este mire fognak rákérdezni a nézők. A darab kezdetén nem tudjuk, hogy fog végződni az előadás, mert a nézők döntik el, hogy ki lesz a gyilkos. A közönség nagyon élvezi ezt a fajta interaktív játékot és mi is remekül szórakozunk. Gyakran kerülünk olyan vicces helyzetekbe, amelyekből nem könnyű kijönni. Kell hozzá némi ügyesség és szakmai rutin, hogy megoldjuk. Persze ettől izgalmas és megunhatatlan számunkra is a feladat.

A közeli jövőben milyen előadásokban láthatjuk?
K. I.: A József Attila Színházban február elején kezdődtek el a Vajda Katalin – Fábri Péter szerzőpáros jegyezte Anconai szerelmesek című darab próbái. A bonyodalmakban és szerelemben bővelkedő darab tele van olyan közkedvelt olasz slágerekkel, mint például a Volare, a Ciao Bambina, Felicita, L′Italiano. A komédia március 22-től szerepel színházunk műsorán. Fontosnak tartom, hogy elmondjam, a József Attila Színházban remek emberekkel dolgozhatok együtt. Csak akkor tudok jól dolgozni, kihozni a maximumot magamból, ha jó emberekkel, szakmailag és emberileg is kiváló személyiségekkel vagyok együtt. Szerencsére nekem ez rendre megadatik.




vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor