Impresszum | Előfizetés  
  2024. április 25., csütörtök
Márk

 
 
Nyomtatható változat

Harmonikaszóval szórakoztatják a tigriseket
2008-24. szám

Az ATV Reggeli Jam című műsorában Jak-sity Kata beszélgetett Hanga Zoltánnal, a Fő-városi Állat- és Nö-vénykert szóvivőjével,
valamint Orosz Zoltán harmonikaművésszel

J. K.: Zenés állatkerti sétára invitálom önöket abból az apropóból, hogy idén nyáron is megrendezik az Állatkertben azt a koncertsorozatot, amelynek keretében neves hazai előadók, zenekarok szórakoztatják majd a látogatókat és az állatokat. Tényleg, nekik is szórakozás?
H. Z.: Természetesen vannak olyan állatok, amelyeket zavar, és olyanok is, amelyeket nem foglalkoztat különösebben. Az állatkerten belül egy olyan zónában, a nagy tó, a Pálmaház környékén vannak a koncertek, ahol olyan állatok élnek, amelyeket nem zavarnak. A sorozat egyébként több éves hagyomány, ezért már vannak tapasztalataink, hogy mit szólnak hozzá a jószágok.
J. K.: Miért, mit szólnak?
H. Z.: Általában érdeklődve hallgatnak, és amikor szünet van az egyes tételek vagy számok között, időnként azért egy kis vadkacsa-hápogás felhangzik. De ez külön hozzájárul az élményhez. Ez nem egy szokásos szabadtéri helyszín, az esti állatkert pedig valami egészen különleges. Nagyon érdekes hangulata van, és talán ezért nagyon népszerűek ezek a koncertek.
J. K.: A koncertek fél kilenckor kezdődnek, de a vendégek már héttől bemehetnek, sétálgathatnak. Ehhez mit szólnak az állatok, amik már megszoktak, hogy ilyenkor nincs már ott senki a gondozókon kívül?
hirdetés

H. Z.: Az állatok nem azt érzékelik, hogy egyszer csak elcsendesül az állatkert, és akkor valaki hirtelen a húrok közé csap, hanem csak egy kicsit hosszabbra nyúlik a nap számukra. A koncertek mindig 20.30-kor kezdődnek, tehát van még egy kis idő sétálni. A Pálmaház, az akvárium szintén hosszabb ideig tart nyitva tart ezeken a napokon. A kávézóterasz, a barlangétterem is üzemel, tehát a gasztronómiával együtt komplex élménycsomagot kínálunk
J. K.: Meddig tart a koncertsorozat?
H. Z.: Egész nyáron minden héten szerdán vannak koncertek, augusztus 24-ig. Az egyedüli kivétel az augusztus 20. lesz, akkor nem lesz koncert, viszont cserébe június 23-án, hétfőn lesz még egy plusz koncert, amikor a Rajasthani Népi Együttes lép fel. Nemcsak hazai, hanem külföldi fellépők is vannak, különleges programokkal.
J. K.: Az Orosz Zoltán Trió mikor lép fel?
O. Z.: Június 25-én. Ráadásul az eredeti trió formáció – ami bőgő, gitár és harmonika összeállítás – kiegészül egy nagyon régi jó barát, Bardóczy Attila, a kiváló énekes-előadóművész, akivel Párizsban ebben a formációban megnyertünk egy sanzonversenyt. A párizsi hangulat, a franciás életérzés, úgy érzem, garantált lesz.
J. K.: Milyen együttesek lépnek még fel a nyáron?
H. Z.: Többek között a Budapest Klezmer Band, a Cotton Club Singers, a Hot Jazz Band, a MÁV Szimfonikusok, szóval nagyon változatos a program.

vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor