Impresszum | Előfizetés  
  2024. április 18., csütörtök
Andrea, Ilma

 
 
Nyomtatható változat
Interjú
Jeff Bridges
2013-07. szám

Jeff Bridges és Ryan Reynolds holtukban is gazembereket hajkurászó zsarukat alakítanak a nemrég bemutatott R.I.P.D. – Szellemzsaruk című filmben. Reynolds két perce lehelte ki a lelkét Bostonban, Bridges kétszáz éve a vadnyugaton. Mit szeret az Oscar-díjas színész a westernben és mit a kollégájában – kiderül a vele készült interjúból.


Kit alakít a filmben?
J. B.: A fickót úgy hívják, hogy Roy Pulsifer. Régi hangzású név, s ez nem véletlen; Roy Pulsifer az 1800-as évekből való. Bírom ezt az évszázadot, jólesett egy ilyen igazi, a szó valódi értelmében régi vágású alakot eljátszani. Roy az a fajta fickó, aki hajlamos komolyan venni magát, és ez jót tett a vígjátéknak, hiszen az ilyen komolykodó fickók rendszerint a humor két lábon járó forrásai. Roy olyan figura, aki nem önszántából vicces, noha azért van némi humora. De az emberek inkább rajta, mint vele nevetnek.

A cowboykalap és a vadnyugati szerelés kezd a ruhatára állandó részévé válni. A félszemű és az Őrült szív legalábbis erre enged kö­vet­kez­tetni.
J. B.: Hát, ha erre enged, legyen, nem tiltakozom. Minek is tenném, amikor majd megveszek a wes­ter­ne­kért. Nagyon bírom a műfajt. Nincs is annál nagyobb bónusz, ha egy szerep kedvéért lóra pattanhatok, és mélyen a fejembe nyomhatom a cowboykalapot. Ez mindig valami pluszt, valami kis extra vonzerőt jelent a számomra. De azért nem árt, ha a forgatókönyv is klappol. És a R.I.P.D. esetében nem volt hiba: ha olyan a film, amit magam is szívesen megnéznék, akkor hajrá, benne vagyok. És a R.I.P.D ilyennek ígérkezett. De visszatérve a westernhez: kölyökkoromban mást se csináltam, mint cowboyosdit játszottam. És hát mi a színjátszás, ha nem ez, úgy tenni, mintha… A legjobb ebben az egész szakmában, hogy az ember úgy játszhat, mint egy gyerek, és még meg is fizetik érte.
hirdetés

Milyen volt Ryan Reynoldsszal a munka?
J. B.: Mit is mondhatnék: remek volt! Sokrétű szerep az övé: egyszerre kell akcióhősnek, komikusnak és drámai színésznek lennie. Hiszen dráma is van a filmben, ne feledjük. És Ryan minden követelménynek példásan megfelelt, legyen az dráma vagy komikum. És a tetejében még az akciójelenetek nagy részét is rá lehetett bízni, nem kért segítséget. Mondjuk, ilyen fizikummal, amilyen neki van, nem is csodálom.

Egy ekkora filmben van helye az improvizációnak?
J. B.: Ez azon ritka és szerencsés helyzetek egyike volt, amikor a rendező valódi partnernek tekintette a színészeit. Robert (Schwentke – a szerk.) mindenkit bátorított, hogy ossza meg vele az ötleteit. Nyitott volt mindenre. És ha használhatónak találta a javaslatot, simán beiktatott még egy felvételt, sosem fukarkodott az idejével.

Az interjúért köszönet a UIP–Duna Filmnek

vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor