Karácsony idején olyan gyorsan fogy a hal, mintha csak szálkamentes lenne. Debrecen városában minden év aranyvasárnapján meg is rendezik a Debreceni Halvasárnapot, mellyel az a cél, hogy minél többen megszeressék a jóízű és minőségi magyar édesvízi halakat; és
ne csak e jeles ünnep alkalmával fogyasszák a belőlük készíthető változatos fogásokat. A debreceni Kossuth téren már 8. alkalommal vár mindenkit a Debreceni Halvasárnap, amely ebben az évben is két napon keresztül gasztronómiai és kulturális programokkal várja a vendégeket. A látogatók örömmel kóstolnak és vásárolnak, hiszen egy ilyen eseményen tökéletesen össze lehet állítani a karácsonyi menüsort. Debrecen főterének karácsonyi vására a halnapok idején kiegészül ünnepi programokkal és betlehemes játékkal is. Megkóstolható lesz a Barabás étterem szakácsai által készített halászlé, harcsapaprikás, sült hal, rántott ponty vagy sült pisztráng. Mindezek mellé forralt bor vagy pálinka kortyolgatása is melegen ajánlott.
Debrecen
12. 21–22.
|