Azt már egyre többen tudják, hogy a város egyik legszínvonalasabb koncerthelyszíne a Fővám tér közelében, a Mátyás utcában található. A klasszikus zene és a jazz műfaj hívei a nyitás pillanata óta szívükbe fogadták
a kortárs építészeti remekművet, a Budapest Music Centert. Érdemes ugyanakkor tudni, hogy nemcsak a zene vagy akár a modern építészeti megoldások hívei, hanem a gasztronómia szerelmesei is jó okkal látogathatják a BMC-t. A hagyományok és a modernitás elegáns ötvözése a gasztronómiában, a belsőépítészetben és a zenei kínálatban is megjelenik, ez is összetéveszthetetlenül egyedivé teszi a helyet.
A rendezvényközpont étterme, a beszédes nevű Opus Jazz Club kedvező árú, változatos, háromfogásos ebédmenüvel várja a környéken élőket, a közeli irodaházakban dolgozókat és persze a Corvinus Egyetem diákseregét, emellett pedig komoly á la carte étlap csábítja a több idővel rendelkező vendégeket is. A mediterrán jegyeket a magyar ízlésvilággal ötvöző, különleges fogások kínálatát szerdától szombatig az esti jazzkoncertek alatt „koncertfalatok” is kiegészítik, így az élő jazzmuzsika közben mártogatós falatkákat, kencéket, de akár libatepertőt, tzatzikis tócsnit is kóstolgathatunk.
Az étlap az évszaknak megfelelően cserélődik: a főmenün már javában a tavaszi szezon fogásai kelletik magukat, de a korábbi étlapról természetesen megmaradtak az olyan nagy klasszikusok, mint amilyen a krumplis tészta vagy a rendkívül népszerű, fokhagymás olívaolajban sült királyrák, a Gambas pil-pil. A tavaszi étlap nagy kedvenceit pedig olyan különlegességek képviselik, mint a vajhal tormás céklarizottóval vagy a kacsa-ravioli vadasan.
„Az Opus konyhája magas színvonalú bisztró-konyha, ahol nagyon jó minőségű, friss alapanyagokkal dolgozunk. Az ételek elkészítésénél számunkra nagyon fontosak az eredeti ízek, ezért arra törekszünk, hogy a közkedvelt ételeket a hagyományos receptúra szerint készítsük” – mondja Hegyi Viktor és Jenei András, az Opus két főszakácsa a konyha ars poeticájával kapcsolatban.
A BMC ugyanakkor nem csak világszínvonalú koncertjeiről, úttörő építészeti megoldásairól és kiváló konyhájáról ismert. A multifunkcionális épület minden igényt kielégítő rendezvényhelyszín is: 300 fős üzleti nagyrendezvényektől egészen a szűk körű születésnapi rendezvényekig képes befogadni, technikával támogatni és színvonalas vendéglátással kiszolgálni bármilyen eseményt.
Budapest Music Center, Opus Jazz Club
IX., Mátyás u. 8.
www.opusjazzclub.huAsztalfoglalás: +36-1/216-7894
E-mail: foglalas@opusjazzclub.hu |