Impresszum | Előfizetés  
  2024. április 25., csütörtök
Márk

 
 
Nyomtatható változat
Ajánló
Finomra hangolva - Opus Jazz Club
2014-03. szám

Azt már egyre többen tudják, hogy a város egyik legszínvonalasabb koncerthelyszíne a Fővám tér közelében, a Mátyás utcában található. A klasszikus zene és a jazz műfaj hívei a nyitás pil­la­na­ta óta szívükbe fogadták

a kortárs építészeti remekművet, a Budapest Music Centert. Érdemes ugyanakkor tudni, hogy nemcsak a zene vagy akár a modern épí­té­sze­ti megoldások hívei, hanem a gasztronómia szerelmesei is jó okkal látogathatják a BMC-t. A hagyományok és a modernitás elegáns öt­vö­zé­se a gasztronómiában, a belsőépítészetben és a zenei kínálatban is megjelenik, ez is összetéveszthetetlenül egyedivé teszi a helyet.
A rendezvényközpont étterme, a beszédes nevű Opus Jazz Club ked­ve­ző árú, változatos, háromfogásos ebédmenüvel várja a környéken élő­ket, a közeli irodaházakban dolgozókat és persze a Corvinus Egye­tem diákseregét, emellett pedig komoly á la carte étlap csábítja a több idővel rendelkező vendégeket is. A mediterrán jegyeket a magyar ízlésvilággal ötvöző, különleges fogások kínálatát szerdától szombatig az esti jazzkoncertek alatt „koncertfalatok” is kiegészítik, így az élő jazzmuzsika közben mártogatós falatkákat, kencéket, de akár libatepertőt, tzatzikis tócsnit is kós­tol­gat­ha­tunk.
Az étlap az évszaknak megfelelően cserélődik: a főmenün már javában a tavaszi szezon fogásai kelletik magukat, de a korábbi étlapról természetesen megmaradtak az olyan nagy klasszikusok, mint amilyen a krumplis tészta vagy a rendkívül népszerű, fokhagymás olívaolajban sült királyrák, a Gambas pil-pil. A tavaszi étlap nagy kedvenceit pedig olyan különlegességek képviselik, mint a vajhal tormás céklarizottóval vagy a kacsa-ravioli vadasan.
„Az Opus konyhája magas színvonalú bisztró-konyha, ahol nagyon jó minőségű, friss alapanyagokkal dolgozunk. Az ételek elkészítésénél számunkra nagyon fontosak az eredeti ízek, ezért arra törekszünk, hogy a közkedvelt ételeket a hagyományos receptúra szerint készítsük” – mondja Hegyi Viktor és Jenei András, az Opus két főszakácsa a konyha ars poeticájával kapcsolatban.
A BMC ugyanakkor nem csak világszínvonalú koncertjeiről, úttörő építészeti megoldásairól és kiváló konyhájáról ismert. A multifunkcionális épület minden igényt kielégítő rendezvényhelyszín is: 300 fős üzleti nagyrendezvényektől egészen a szűk körű születésnapi rendezvényekig képes befogadni, technikával támogatni és színvonalas vendéglátással kiszolgálni bármilyen eseményt.

Budapest Music Center, Opus Jazz Club
IX., Mátyás u. 8.
www.opusjazzclub.huAsztalfoglalás: +36-1/216-7894
E-mail: foglalas@opusjazzclub.hu
hirdetés













vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor