Impresszum | Előfizetés  
  2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

 
 
Nyomtatható változat
Ajánló
Két felvonítás a Játékszínben
2018-04. szám

Sikeres, fiatal musicalénekesek debütálnak a Játékszínben május 19-én. A Dog Story című bemutatóval új közönség felé nyit az ötéves intézmény, az off-Broadway darabot Magyarországon először a Teréz körúti színház tűzi műsorra. A zenés amerikai produkciót a műfaj hazai mestere, Szirtes Tamás rendezi.
A négyszereplős előadást a műfaj legújabb generációjának képviselői, a legnagyobb hazai musicalszínház sztárjai fémjelzik. Foki Veronika mellett a kettős szereposztásban Solti Ádám és Nagy Balázs, Puskás Peti és Sándor Dávid, valamint Tóth Angelika és Török Anna látható – mindegyikük több, jelenleg műsoron tartott, nagy sikerű nagyprodukcióban szerepel.

A Dog Story című musical ősbemutatóját 2014-ben Floridában tartották, majd 2016 novemberében New Yorkban is bemutatkozott off-Broadway produkcióként. Eric H. Weinberger és Gayla D. Morgan musicalje Magyarországon először a Játékszínben látható. A rendező, Szirtes Tamás az olvasópróbán kiemelte, a Dog Story csak látszólag romantikus, zenés komédia. „Valójában a szerelem, a bizalom és felelősség tárgy­kö­ré­nek mélyebb rétegeibe is elvezet, a virtuóz, könnyed megvalósítás ellenére pedig módot nyújt a színészi karakterábrázolásra.”
A produkció látványvilágát Kovács Yvette Alida tervezte. „Az előadáshoz kitalált tér különlegessége, hogy állandóan változik – meséli. – Szinte mindegyik jelenet máshol játszódik, a táncok miatt pedig szabad helyet kell biztosítani a koreográfiának a Játékszín viszonylag kicsi színpadán. Így alakult ki az elképzelés, hogy a teret különböző függönyök tagolják, melyek azonban nemcsak könnyed térelválasztók, hanem dekoratív vetítőfelületek is egyben. A háttérben a beépített LED-falon megjelenő montázsok idézik meg a helyszíneket, emellett fontos szerepet kapott a világítás, mely a fehér textilekből változatos színekkel varázsol más és más hangulatú összképet.”
A Játékszínben is szokásos LED-falas vetítést a legmodernebb hangtechnikát alkalmazó, újonnan beépített hangrendszer, a StradiSound 1.3 egészíti ki. A cég mérnökei olyan torzításmentes eszközt fejlesztettek, amely majd’ két méter magas, egyedi külsejű hangfalaival homogén hangzást biztosít a nézőtéren. A rendszer forradalmian megváltoztatja a színháztermi hangosítást. A berendezés névleges ára egymillió dollár, és jelentős nemzetközi érdeklődés övezi a zeneiparban és a színházi világban. Magyarországon a Játékszín az első teátrum, melynek zenés előadásait a StradiSound hangrendszerrel élvezheti a közönség.
hirdetés

„Az ötéves Játékszínt Budapest legkedveltebb szórakoztató színházaként tartják számon a nézők. A Dog Storyval most új generáció felé nyitunk. Ez a könnyed off-Broadway musical – amellett, hogy állandó közönségünk ízlésének is megfelel – a maga szereplőgárdájával és témájával, a szerelemmel, tizenöt éves kortól tökéletes esti szórakozás, akár első önálló esti programként, akár több generációs családi élményként. Épp ezért fontos számunkra a legtökéletesebb megvalósítás” – emelte ki Bank Tamás igazgató.
A Játékszín ünnepi évadának utolsó bemutatóját a zenés műfaj kiváló szakemberei készítik elő. A fordítást Bárány Ferenc és Puller István, számos nagy sikerű musical fordítópárosa jegyzi, többek közt a Mamma Mia! is az ő alkotásuk. A darab zenei vezetője Gulyás Levente, az énekesek felkészülését Köteles Géza és Furák Péter segíti, a koreográfus Tihanyi Ákos, Szirtes Tamás állandó alkotótársa.
A Dog Story a szerelemről, hűségről, felelősségről szól, fülbemászó slágerszámaival üdítő szórakozást ígér május közepétől a Játékszínben.


vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor