Impresszum | Előfizetés  
  2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

 
 
Nyomtatható változat
Ajánló
Városmajori Színházi Szemle jún. 16 - júl. 2.
2016-05. szám

06. 16., 20h Jézus Krisztus szupersztár
06. 18., 20h Makrancos Kata avagy a hárpia megzabolázása
06. 21., 20h Zűrzavaros éjszaka
06. 28., 20h Tartuffe
06. 30., 20h Bolondok tánca

 
Jézus Krisztus szupersztár
Andrew Lloyd Webber még csak 22 éves volt, amikor 1970-ben a Palace Theatre bemutatta második rockoperáját, amelyet a nála négy évvel idősebb Tim Rice-szal közösen írt. A Jézus Krisztus szupersztár azonnal hatalmas sikert aratott, és a londoni premiert követően a világ szinte valamennyi országában színpadra került. Az alkotók szerint a siker titka maga a bibliai történet, amelyet az elsöprő erejű zenemű nem a megszokott módon, hanem Júdás szemszögéből ábrázol. A kaposvári Csiky Gergely Színház előadásában Bozsik Yvette rendező neve a biztosíték arra, hogy izgalmas, bátor, személyes hangú, igazi „kaposvári” előadás született. Jézust György-Rózsa Sándor m. v., Júdást Bakos-Kiss Gábor m. v., Mária Magdolnát Tompos Kátya m. v. játssza.
Városmajori Szabadtéri Színpad
06. 16., 20h

Makrancos Kata avagy a hárpia megzabolázása
Macsóvilág. Férfiuralom. Ahol az erő, az erőszak az egyetlen igazság. Ahol a jelszó: „A sör nem ital; az asszony nem ember; a medve nem játékszer!”
Shakespeare híres és hírhedt vígjátéka nyersen, de sok humorral ábrázolja a nő-férfi kibékíthetetlen ellentétét, örök párharcát. A szombathelyi Weöres Sándor Színház Alföldi Róbert rendezte előadásának főszereplői: Bánfalvi Eszter, Bányai Kelemen Barna, Mertz Tibor, Hartai Petra e. h.
Városmajori Szabadtéri Színpad
06. 18., 20h



Zűrzavaros éjszaka
Dumitrache kereskedő komoly ember. Két szenvedélye van: a politika és a fiatal felesége. Ez utóbbira nagyon vigyáz. Ha nem ér rá, mert a polgárőrség helyi kapitányaként járőrözik a környéken, jóképű segédjére bízza az asszonyt. Amikor éjnek évadján egy ismeretlen férfit talál a házában, majdnem megöli. Pedig a férfi a feleség húgába szerelmes, a feleség meg a jóképű segédbe; de Dumitrache annyira a saját mániáival van elfoglalva, hogy nem veszi észre a nyilvánvaló tényeket.
Ion Luca Caragiale vígjátéka a Miskolci Nemzeti Színház előadásában, Rusznyák Gábor rendezésében kerül színre. Szereplők: Gáspár Tibor, Szegedi Dezső, Varga Zoltán, Lajos András, Somhegyi György e. h., Ullmann Mónika, Jancsó Dóra.
Városmajori Szabadtéri Színpad
06. 21., 20h
hirdetés

Tartuffe
„A komédia az a látható forma, amivel a természet ruházott fel mindent, ami ésszerűtlen, azért, hogy meglássuk és ugyanakkor el is tudjuk kerülni ezt az ésszerűtlenséget. Hogy fel tudjuk ismerni a komikust, tudnunk kell, mi a racionális; meg kell látni annak hiányát, és ennek segítségével megállapítani, miből is áll az ésszerűség” – írta Molière a Tartuffe védelmében. Mert támadták érte. Betiltották, átíratták, kiátkozással fenyegetőztek. És persze imádták és bemutatták, azóta is megszámlálhatatlan alkalommal.
Molière halhatatlan, örök érvényű komédiáját Parti Nagy Lajos varázsolta lendületesen maivá. A tatabányai Jászai Mari Színház előadását Szikszai Rémusz rendezte, a címszerepet Crespo Rodrigo játssza Megyeri Zoltán, Major Melinda, Danis Lídia, Kardos Róbert, Dévai Balázs, Schruff Milán, Bajcsay Mária, Végh Péter és mások mellett.
Városmajori Szabadtéri Színpad
06. 28., 20h

Bolondok tánca
„Került-e a forradalmak által előre a világ? Mit jelent ma számunkra az egyenlőség, testvériség, szabadság? Milyen veszélyeket rejteget egy fanatikusan képviselt eszme? Elfogadható-e, megbocsátható-e a gyilkolás bármely nemes idea nevében? Mi mindenre képes az ember őrült mániája érdekében, szolgálatában? Hol az a határ, ahol az ember már megszűnik önmaga lenni és csak a szenvedélye, őrült mániája irányítja minden cselekedetét? Miből táplálkozik az emberiséget folyamatosan sakkban tartó és egyre fenyegetőbb terrorizmus? Mit mondhat, mit tehet az igazát, helyét kereső kisember a mindenkori politikai és hatalmi játszmáknak kiszolgáltatva? Korrupció és kommunizmus, nacionalizmus és terrorizmus, nimfománia és hatalommánia, forradalom és ellenforradalom, bolondok tánca, vagy amit akartok… Szabad lesz? Táncolunk?” – írja a Szabadkai Népszínház Magyar Társulatának előadását rendező Sebestyén Aba Lev Birinszkij tragikomédiája kapcsán.
Városmajori Szabadtéri Színpad
06. 30., 20h









vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor