Impresszum | Előfizetés  
  2024. március 29., péntek
Auguszta

 
 
Nyomtatható változat
Ajánló
Hangpróba, a Hangfoglaló belső hangja
2019-09. szám / T. B.

Hangpróba címmel szeptember elején indult a Hangfoglaló Program legújabb felülete. A podcastek segítségével közelebb kerülhet egymáshoz előadó és közönség, és első kézből in­for­má­lód­hatnak a könnyűzene iránt érdeklődők a Hangfoglaló Programról is. A Hangpróba házi­gaz­dája Rédl Ádám rádiós műsorvezető, podcaster.

Új profillal bővült 2019. szeptember elején az NKA Hangfoglaló Prog­ram által kínált zenei szolgáltatási paletta. Az április óta működő Hangfoglaló Spotify mellé ősztől egy új, folyamatosan friss tartalommal jelentkező podcast csatorna társul Hangpróba néven. Az első adá­sai­ban az induló előadói pályázaton eddig támogatott zenekarokat bemutató Hangpróba célja, hogy létrejöjjön egy olyan informatív plat­form, amelynek segítségével a Hangfoglaló Program tevékenysége és a támogatott előadók is közvetlenebbül megismerhetők.
– A Hangfoglaló Program 2014-es indulása óta folyamatosan szem­be­sül a magyar zenére és zenészekre nyitott rádiók hiányával, ami minden bizonnyal összefügg a rádiózási szokások átalakulásával is. Az elmúlt év megmutatta, hogy a jövő „beszélgetős rádiója” a podcast lesz, nem véletlen, hogy sorra indulnak ilyen csatornák könnyűzenei témával is. Miután van saját honlapunk, mindenféle közösségi csatornánk, idén a Spotifyhoz is csatlakoztunk, azt hiszem, nyilvánvaló volt, hogy podcastünknek is kell lennie. Az indulást két dolog inspirálta: egyrészt Ádám csatlakozása a Hangfoglaló csapatához, másrészt a program honlapjának megújulása. Nagyon remélem, hogy egy népszerű, rólunk és a támogatottjainkról sok mindent elmondó új médiafelület születik – mondta a Hangpróba kapcsán Bajnai Zsolt, a Hangfoglaló Program vezetője.
hirdetés

A zenekari próbatermekben, stúdiókban rögzített adások közben Rédl Ádám műsorvezető epizódról epizódra bemutatja az induló előadók motivációit, sikereit és kihívásait. Mindezek mellett pedig a Hangfoglaló Program rendezvényeiről és további alprogramjairól is sok mindent megtudhat a hallgató. Rédl Ádám rádiós műsorvezető, podcaster, a Prodcast produkciós cég megalapítója, rádiós szerkesztő-műsorvezetőként megszólalt a Rock FM 95.8, a Budaörs Rádió FM 104.8, a Sláger Rádió FM 100.8 sávján, emellett a Baptista Rádió főszerkesztője.
– A műsorral nem közönséget, hanem közösséget szeretnék építeni. Azokból a hallgatókból, akik szeretik a zenét és szívesen tartják velem a fülüket a hazai újdonságok ütőerén. Kihívásként tekintek arra, hogy olyan oldalról mutassam be a legtehetségesebb bandákat, ahogy korábban sosem találkozhattunk velük, egyenesen a próbateremből – beszélt a Hangpróba indulása előtt a terveiről Rédl Ádám.
A Hangpróba első három adása már meghallgatható, amelyekben a DLRM, az aurevoir. és a Ruby Harlem mesél eddigi munkáiról és terveiről. A podcast elérhető a Hangfoglaló Program honlapján keresztül.

vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor