Impresszum | Előfizetés  
  2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

 
 
Nyomtatható változat
Ajánló
Az új évadra készül a Concerto Budapest
2020-04. szám

A Concerto Budapest idei évadának koncertjei bár elmaradnak, de szeptembertől – amennyiben a járványügyi helyzet engedi – újra hallhatja élőben is a közönség az együttest. Az elmaradó előadások egy részét a veszélyhelyzet elmúltával egy későbbi időpontban rendezik meg, az új bérletek pedig várhatóan a nyár elején érkeznek.
A zenekar tavaszi, jórészt telt házasnak ígérkező koncertjeinek egy részét őszre halasztotta, ezzel is kárpótolva visszajáró közönségét. Az elhalasztott hangversenyek többsége az eredeti tervek szerint fog zajlani, de akadnak olyanok is, ahol az új időpontra tekintettel változott a műsor vagy a közreműködő: Anna Vinnitskaya helyett Pierre-Laurent Aimard játssza majd Brahms II. zongoraversenyét október 31-én a Müpában, a Beethoven-napok november végi koncertjeinek pedig új közreműködői közt üdvözölhetjük Jevgenyij Koroljovot és Balázs Jánost. Neeme Järvi és a zenekar májusi koncertjeinek pótlására október 16-án kerül majd sor, ahol a közönség kis változtatással hallhatja az orosz zeneszerzők műveiből válogató műsort, Szergej Krilov pedig tavasz helyett december 6-án játssza majd Sosztakovics I. hegedűversenyét a Müpában. A zeneszerző évfordulójára, eredetileg áprilisra tervezett Beethoven-napok csaknem változatlan műsorral folynak majd: a komponista szonátáit középpontba állító egynapos koncertsorozatra október 4-én kerül majd sor a BMC-ben a magyar zongoristák legjavának közreműködésével, míg november 28-án és 29-én Beethoven zenekari és kamaraművei lesznek műsoron a Zeneakadémián, ahol a legkisebbek Simon Izabella vezetésével gyerekkoncerteken ismerkedhetnek a zeneszerző műveivel. A Beethoven-napok művészeti vezetője, Keller András hegedűművészi és karmesteri minőségében is színpadra lép majd a fesztiválon.

Az elmaradt koncertek pótlása mellett nagy erőkkel készül a Concerto Budapest az új évadra is. Olyan művészekkel találkozhat majd a közönség, mint a világszerte és itthon is óriási népszerűségnek örvendő Isabelle Faust, az ördögi pontossággal és szenvedéllyel játszó Borisz Berezovszkij, Giovanni Guzzo venezuelai hegedűművész, Mookie és Jeremy Menuhin zongoraduója vagy a tavalyi évben óriási közönségsikert arató Andrej Korobejnyikov. S bár a jelenlegi helyzetre való tekintettel a bérletezési időszakot elhalasztotta a zenekar, várhatóan a nyár elején már online elérhetők lesznek a jegyek és bérletek a jövő évad előadásaira. Addig is, akik szeretnék figyelemmel követni az együttes tagjainak mindennapjait, illetve visszahallgatni emlékezetes koncerteket, ajánljuk A Hallgatás Napjai online sorozatot. További részletek a zenekar hivatalos honlapján olvashatók: www.concertobudapest.hu
hirdetés





vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor