Selyem – Szkéné Színház
2018. Április 12. / Ajánló

Alessandro Baricco története egy selyemhernyókkal kereskedő francia férfi távol-keleti uta­zá­sai­nak meséje. Egyfajta belső meditáció, a köztes lét különböző állapotainak történetté sűrítése.

Hervé Joncour ifjú feleségét hónapokra magára hagyva időről időre Japánba megy, hogy újabb és újabb szállítmányokkal biztosítsa az ott­ho­ni selyemszövöde működését, és ezáltal a falusi közösség megél­he­té­sét. A távoli szigetország zártsága egyre sejtelmesebbé teszi a fiatalember viszonyát vendéglátójával és még inkább annak különös szépségű szeretőjével. Míg a hazatérés mindig a nyugodt és jól ki­szá­mít­ha­tó jövőt kínálja, addig az elutazás – ami az egyre rosszabbra forduló történelmi körülmények között lassan életveszélyessé válik – épp ellenkezőleg: a boldogságkeresés reménytelenségét és a vágyak felemésztődését hozza magával. Az ismeretlen nő iránti vonzódás törvényszerűen felborítja a családi egyensúlyt, és itt is, ott is nyíl­ván­va­ló­vá válik, hogy az elmúlás, a pusztulás elkerülhetetlen.
A Forte Társulat és a Szkéné Színház közös előadásának rendezője Horváth Csaba. Szereplők: Andrássy Máté, Blaskó Borbála, Fehér László, Földeáki Nóra, Kádas József, Krisztik Csaba, Nagy Norbert, Ökrös Csaba, Pallag Márton.

Szkéné Színház
Bemutató: 04. 20-21., 19h