Budapestre hozza önálló estjét John Malkovich
2018. május 09. /

Ismét Budapestre érkezik John Malkovich. Az amerikai világsztár Report on the Blind című önálló estjét mutatja be a magyar közönségnek május 23-án a Budapest Kongresszusi Központban.

Budapestre érkezik Report on the Blind című felolvasóestjével John Malkovich. A különleges előadás az argentin író, Ernesto Sabato On Heroes and Tombs című novellájának egyik fejezetére épül, melyet Alfred Schnittke késő huszadik századi orosz zeneszerző Piano Concertója egészít ki.
Sabato novellájának központjában Fernando Vidal karaktere áll, akinek sajátos nézőpontja szerint a vakság irányítja a világot. John Malkovich előadásában megismerjük elmélkedéseit Isten létezéséről és a „Vak szekta” erejéről.
Malkovich mellett a színpadon üdvözölhetjük Anastasya Terenkova zongoraművészt és az Óbudai Danubia Zenekart is. Sabato novellája mellé John Malkovich maga választotta ki az aláfestésül szolgáló zenei anyagot, mely disszonáns harmóniáival és éles kinyilvánításaival tökéletesen illeszkedik a felolvasott szöveghez. Az előadáson elhangzó angol szövegek magyar nyelvű felirattal követhetők.
A Report on the Blind 2016-óta óriási sikerrel, telt házak előtt fut a világ különböző nagyvárosaiban. Az előadás jelentőségét jelzi, hogy a Forbes magazin 2016-ban a világ 10 legizgalmasabb művészeti projektje közé válogatta be. A hazai közönség május 23-án találkozhat vele a Budapest Kongresszusi Központban.
John Malkovich egyfelvonásos estjét az Óbudai Danubia Zenekar koncertje vezeti fel.