Újra opera a VeszprémFesten! – Július 11-14., Veszprém
2018. május 22. /

A 15 éves fesztivál visszanyúl a gyökereihez, és operagálára invitálja a közönséget. Július 13-án négy olyan világsztár lép együtt a színpadra, akik korábban mindannyian énekeltek már Veszprémben, így együtt azonban először láthatjuk és hallhatjuk őket: José Cura világhírű argentin
[kep3]
tenor, Miklósa Erika és Rost Andrea, Kossuth-, Liszt Ferenc- és Prima Primissima-díjas operaénekesek és Ramón Vargas, a mexikói születésű, szintén a világ legnagyobbjai közt számon tartott tenor.
Ezt megelőzően július 11-én Ziggy Marley amerikai reggae énekes, a legendás Bob Marley legidősebb fia, 16 albummal a háta mögött, nyolc Grammy-díj és egy Emmy-díj tulajdonosaként lép fel Veszprémben – első alkalommal Magyarországon.
Július 12-én dupla koncertre kerül sor: 20 órától Amy Macdonald, skót énekes, dalszerző és gitáros, akinek „This is the life” című slágere sokunknak nagy kedvence, lép szintén először magyar színpadra. Őt követi 22 órától Aloe Blacc, aki pedig az Aviciivel közös, „Wake me up” című megaslágerével vált világszerte ismertté.
Július 14-én, szombaton Joss Stone angol énekes, dalszerző zárja a fesztivált, aki ugyan még csak 30 éves, de már 14 millió eladott lemezt és számos elismerést, köztük két Brit Awards- és egy Grammy-díjat tud felmutatni, és aki 15 éves karrierje során olyan nevekkel zenélt együtt, mint James Brown, Mick Jagger, Robbie Williams, Rod Stewart, Gladys Knight, Solomon Burke, Blondie, Smokey Robinson, Melissa Etheridge és még sokan mások.
A História Kertben zajló nagyszínpados koncertek mellett egy kisebb léptékű, 400 néző befogadására alkalmas szabadtéri nézőtér is várja a látogatókat. Itt, a Jezsuita Romkertben élvezhetjük 3 estén át Lajkó Félix hegedű- és citeraművész virtuóz játékát, 3 különböző formációval: július 11-én a lengyel vonós Volosi együttessel, 12-én a világ egyik legjobb dobosaként számon tartott amerikai Jojo Mayerrel, míg 13-án szólóban lép színpadra.