Kárpátia étterem és söröző
2008. november 04. /

Tavaly múlt 130 éves a Kárpátia étterem, ami a magyar vendéglátás egyik doyenjét persze korántsem zavarja. A kor csak előnyére válik
a patinás, mindig megújulásra kész vendéglőnek. Az ódon falak között az elmúlt évszázadok konyháinak remekeit kóstolhatjuk hétről hétre. A vasárnapi ebéd vagy Sunday Brunch során olyan „fúziós ételeket” fogyaszthatunk, amelyek nem különböző földrészek gasztronómiáját, hanem a különböző korok ételkészítési kultúráját ötvözik. A korszerű gasztronómiai trendeknek megfelelően álmodtak meg olyan fogásokat, amelyek a legrégebbi, tradicionális – még a pirospaprika előtti – alapanyagokhoz és ételtípusokhoz nyúlnak vissza. A magyar gasztronómia egészen új arca mutatkozik így meg, a legújabb eljárások, modern technológiák és a kissé elfeledett zöldfűszerek, fogásféleségek segítségével találkozik egymással a régmúlt és a jövő. A svédasztalos ebéd mellé a mindig nagyszerű Gyarmati István szolgáltatja a zenét, aki évtizedes slágereket, örökzöld klasszikusokat játszik zongoráján. A büféebéd ára is igazán barátinak nevezhető, fejenként 5400 forint az ára, valamint 10% szervizdíj. Ráadásul az árban egy üdítő vagy egy pohár pezsgő is bennfoglaltatik. Érdemes tehát vasárnaponként felkerekedni, és egy kis kulináris időutazásra invitálni a családot.

V., Ferenciek tere 7–8.
Tel.: 317-3596