Kilincscica és az ovi csodálatos világa
2018. december 28. /

Talán még emlékszel rá, hogy gyerekkorodban azok a mesék voltak mindig a legnagyszerűbbek és legizgalmasabbak, amiket szüleid nem könyvből olvastak fel, hanem saját gondolataikat szőtték a neked szóló mesébe. Így lett esetleg egy kicsit más Csipkerózsika története, apukád szerint Hamupipőke cipellője Nutellába ragadt bele a lépcsőn, és Peter Pant az Angry Birdök repítették magukkal Londonba egy makettkiállításra.
[kep3]
Így született meg Kilincscica története is, aki nem sokban különbözik az átlagos, kilincsen lógó cicusoktól, csak annyiban, hogy a farkincáját nem szögletesre, hanem kunkorira szabták, emiatt komplexusai vannak. Főhősünk egy belvárosi lakásban várja elgémberedett lábakkal, mikor alszik el kis gazdája, Dodika. Csendben fülel, csak vár – közben rémes verseket ír –, és amikor már hallja a háziak mély szuszogását, akkor az ablakon keresztül távozva, vígan hívja össze a ház és a környék cicáit, kutyáit, hogy aztán egész éjszakán át tartó kalandokba keveredjenek. Kilincscica legjobb barátja Mió és Wuff a házból, de szívesen barátkozik az éjszaka során életre kelt egyéb játékokkal is. Kalandjaiktól hangos az utca, az ott lakók pedig nem értik, miért olyan álmosak kedvenceik egész nap.
Ovis kalandjaikat már te is megismerheted a Kilincscica és az ovi csodálatos világa című mesekönyvből, amelynek kedves-bájos grafikáit Aros Éva készítette.

Leviter Kiadó
32 oldal / 2400 Ft