Varázslatos világűr
2019. Április 05. /

Újabb interaktív kiállítás nyílik március legvégén a Vajdahunyadvárban lévő Magyar Me­ző­gaz­dasá­gi Múzeumban – a látványosan kialakított termekbe lépve a látogatók egy képzeletbeli űru­ta­zás­ra indulnak, ahol tudásukat és bátorságukat próbára téve egy galaktikus kaland részesei

lehetnek. Űrhajó hasítja az éjsötét végtelent, a messzeségben lakatlan csillagvárosok szikrái fénylenek. Láthatatlan pályákon bolygók ke­ring­nek hangtalan, kozmikus köd gomolyog, finom holdpor szitál, a mindenség őrzi ősi titkát. Vajon mit rejt a világűr? Titokzatos talány vagy ismeretlen veszély vár a galaxis mélyén? Aki elég bátor ahhoz, hogy űrkalandornak álljon, felfedezheti az univerzum legvarázslatosabb jelenségeit!
A játék során a látogatók be­ba­ran­gol­hat­ják a Naprendszert, sőt el­me­rész­ked­het­nek a Tejúton is túl­ra, miközben furfangos felad­vá­nyok és kozmikus kihívások te­szik próbára bátorságukat, tu­dá­su­kat és érzékeiket. Küldetésük célja, hogy az egyes űrkikötőket érintve megfejtsék a mindenség titkait, begyűjtsék a fényjeleket, majd szerencsésen visszatérjenek a Földre.
Az utazás során a résztvevők megismerhetik a világűr törvényeit és természetét, valamint megcsodálhatják távoli tájait és égitestjeit: a Kozmikus Kazánt, a Szeszélyes Ikernővért és az Égi Állatkertet. Megtudhatják, hogy melyik planéta a Naprendszer porszívója, hogyan születnek a csillagok, továbbá kideríthetik, vajon tudnának-e csellózni a Holdon, és hogy milyen íze van a galaktikus ködnek.

Vajdahunyadvár
03. 30. – 05. 26.