Cinemira Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál
2019. Április 08. /

A Cinemira az egyetlen kifejezetten gyerekeknek szóló nemzetközi filmfesztivál Magyarországon – a háromnapos ünnepen több száz, a világ minden tájáról érkező rövid animációs és élő­sze­rep­lős filmet vetítenek, emellett workshopok, filmes előadások és koncertek várják a közönséget.

A jövő filmesei találkozhatnak ismert mesék szinkronhangjaival, így Mikó István (Micimackó), Für Anikó (Fiona hercegnő) és Szente Vajk (Paddington) beszél a szinkronizálás titkairól. A filmszínészet iránt érdeklődőknek Steinhauser Andrea casting director ad praktikus tip­pe­ket a szereplőválogatásról, a filmezni vágyók kipróbálhatják magukat a Gyerekfilm Akadémia filmes, animációs, kaszkadőr, forgatókönyvíró és sminkes workshpján, a képregények szerelmesei pedig mindent meg­tud­hat­nak az idén hatvanéves Asterixről.
A Cinemira idén is bemutat legendás magyar gyerekfilmeket, így pénteken Bagaméri fagyit nyalogatva lehet megnézni a Keménykalap és krumpliorr felújított változatát, szombaton premier előtt csobban a Vizipók-Csodapók mozifilm digitálisan felújított formában, vasárnap pedig a kultikus Macskafogó tér vissza teljes ráncfelvarrás után a vászonra. Az Akárium Klub piacterén a teljes fesztivál ideje alatt filmes és szuperhősös ajándéktárgyak, DVD-k, gyerekkönyvek, moziplakátok és profi filmes kütyük között böngészhet a közönség!
Akvárium Klub
04. 12–14.