A pandák gyönyörű utazása
2019. október 23. /

Matei Visniec A pandák gyönyörű utazása című darabját Szorcsik Kriszta és Seress Zoltán előa­dásában láthatja a közönség. Matei Visniec művében két idegen, az álmok és a valóság ha­tárán imbolygó szereplők kilenc éjszakán át tartó szürreális és egyre

intimebb kapcsolatát ismerhetjük meg Telihay Péter ren­de­zé­sében.
Egy lakás, egy üveg finom bor, néhány cigaretta, két ember egy ágy­ban és kilenc éjszaka, hogy megismerjék egymást. Teljesen hét­köz­na­pi sztori. Ez csak egy találkozás. Egy fura, másnapos reggel. Egy nő, aki bármelyik ajtót kinyitja, és szavak nélkül beszél. Egy férfi, aki a zenén keresztül él. Minden a szokásos. Vagy mégsem?
„A szerelemről írni nem más, mint átlépni a belső határokat” – vallja Matei Visniec, a kortárs román irodalom nemzetközileg is elismert képviselője. Ez a műve metaforikusan a szellem szabadságáról szól, miközben nagyon intim történet. Az előadást – melynek bemutatója tavaly novemberben volt a Mozsár Műhelyben – a Transzformáció Művészeti és Kulturális Alapítvány hozta létre. Az alapítvány művészeti koncepciója az innovatív, kísérletező műhelymunkák létrehozása füg­get­len színházi alkotók közreműködésével.

Szkéné Színház
10. 04., 19h