Design Hét tizenhatodszor
2019. október 30. /

Idén október elején-közepén már tizenhatodik alkalommal kerül a hazai dizájn egy teljes hétre a figyelem középpontjába, ezúttal a balti országok – Észtország, Lettország és Litvánia – ipar­mű­vé­szetével kiegészülve.

Idén is megrendezik a Service Design Day programot, mely egy, a stratégiai tervezés és a design kapcsolatát példákkal szemléltető előa­dás­so­rozat és workshop, emellett átadják a Magyar Formatervezési és Design Management Díjakat is, melyekhez kiállítások is társulnak.
Az állandó programok közül ismét a legnépszerűbbnek ígérkeznek a dizájnerek műhelyeibe betekintést engedő Nyitott Stúdiók alkalmai – a Magyar Népi Iparművészeti Múzeumban például október 8. és 10. között a látogatók megtudhatják, hogyan dolgoznak a bőrművesek, szövők, hímzők, gyöngyfűzők, kosárfonók, csipkekészítők, csuhé- és gyékényfonók, nemezkészítők és bútorfestők.
Egy héten át naponta indulnak a város érdekes helyszíneire kalauzoló designtúrák, valamint ez alkalommal is megrendezik a kreatívipari felsőoktatási intézmények platformját, a Hova tovább? iskolabörzét. Bővül a vidéki partnervárosok köre is: a korábbi években már nagy sikerrel csatlakozott Debrecen, Győr, Pécs és Sopron városa mellé idén új belépőként Eger városa is társul.

10. 04-13.