Cabernet franc és terroir Villányban
2019. november 03. /

A Villányi borvidék 2019-ben már ötödízben rendezi meg Villányban a cabernet franc-ok csúcs­talál­kozóját. A szakmai fórumot idén november 22-én tartják meg, amely ezúttal a Franc & Franc – Ter­roir, Vineyards & Vintages témaköröket járja körbe, rangos hazai és külföldi szakértők előadá-
sában. A rendezvényen természetesen nem marad el a szokásos Top12 bemutató sem a classicus, premium és super premium villányi cabernet franc borokból. A fórum különlegessége a muzeális villányi franc-ok kóstolója lesz.

„Terroir, Vineyards & Vintages”

A Villányi borvidék 2019. november 22-én, pénteken 9.30 órától rendezi meg az V. FRANC & FRANC Fó­ru­mot, melynek a villányi Bock Borászat konferenciaterme ad otthont. A cabernet franc fajtára fókuszáló szakmai tanácskozáson az előadások mellett neves szakértők tolmácsolásában kóstolhatják meg az érdeklődők a classicus, premium és super premium kategóriában elérhető villányi borokat.
Az idei téma a terroir szerepét járja körül, a dűlőket veszi górcső alá, illetve az évjáratok jelentőségére is kitérnek majd az előadók. Elsősorban a villányi termőtáj mind jobb és mélyebb megismerése a cél, amelyet azonban idén is nemzetközi kontextusba helyeznek, rangos hazai és külföldi szakértők előadásaival és felszólalásaival.
A fórum zárását előzi meg az egyik legizgalmasabb kóstolósor, a muzeális borok Villányból hat tétele, Horkay András szakmai tolmácsolásában.

A 150 fős fórumon 40 fő belépőjegyet vásárló borkedvelő is részt vehet a szakmai meghívottak mellett, a jegyek ára 19 900 Ft, jegyvásárlás a www.jegymester.hu oldalon lehetséges.

[kep3]

FRANC & FRANC Kóstolónap

2019. november 23-án, szombaton a villányi pincékben túrázva ismerkedhet meg 250 borrajongó a legújabb Villányi Franc-okkal a pincészetek személyes prezentálásában. A pincészetek közötti közlekedést bu­szok­kal biztosítják a szervezők.
Jegyár: 20 900 Ft, jegyvásárlás a www.jegymester.hu oldalon lehetséges. A részvételi díj tartalmazza: a borkóstoló nap minden tételének kóstolását (legalább 40 borminta); az egyes helyszínek közötti transzfert; a kínált borkorcsolyákat, falatkákat; ebédet; egy kóstolópoharat; kóstolófüzetet jegyzetelési lehetőséggel; egy Villányi Franc emléktárgyat.

További információ és részletes program: www.villanyiborvidek.hu

Villány, a cabernet franc természetes hazája várja a borkedvelőket!