Villányi Franc „újratöltve”
2021. január 04. /

A villányi termelők kiemelt figyelmet szentelnek a cabernet franc fajtának, amely a nemvzet­kö­zileg elismert szakértő, Michael Broadbent véleménye szerint „Villányban találta meg
­természetes otthonát”. Lássuk, milyen kiemelt események keretében találkozhatunk a borvidék e prémium bormárkájával a 2021. évben?

Franc Du Monde Nemzetközi Borverseny – 2021. június 2-3.
A Villányi borvidék termelői évek óta szervezik a Franc & Franc ren­dez­vényt, ami a cabernet franc nemzetközi fóruma és kós­to­ló­e­seménye. A borvidék elérkezettnek látja az időt arra, hogy 2021-ben első alkalommal szervezze meg a cabernet franc fajtára fókuszáló nagyszabású borversenyt: ez a Franc Du Monde. A borverseny más­nap­ján, azaz június 3-án egy Fórum keretében adnak teret a fajtával való közelebbi ismerkedésre, ahol az érdeklődő közönség is be­kap­cso­lódhat a közös kóstolásba.
További információ: www.villanyiborvidek.hu

Franc & Franc Nemzetközi Fórum és Kóstolónap – 2021. november 19-20.
2021-ben hatodízben kerül megrendezésre a Franc & Franc Fórum és Kóstolónap, amely a Villányi borvidék legrangosabb szakmai és közönségrendezvénye. A cabernet franc fajtára fókuszáló szakmai tanácskozáson az előadások mellett neves szakértők tolmácsolásában kóstolhatjuk meg a classicus, premium és super premium kategóriában elérhető Villányi Franc-okat.
További információ: www.villanyiborvidek.hu
Jegyvásárlás: 2021. június 1-től – www.jegymester.hu

Franc & Franc Kóstolónap 2021
2021. november 20-án, szombaton a villányi pincékben túrázva ismerkedhetünk meg a legújabb Villányi Franc-okkal a pincészetek személyes prezentálásában. A pincészetek közötti közlekedést buszokkal biz­tosítjuk.
További információ: www.villanyiborvidek.hu
Jegyvásárlás: 2021. június 1.-től, www.jegymester.hu

Természetesen számos rendezvényen tervez közösségi megjelenést országosan is a Villányi borvidék, ahol a Villányi Franc mellett a borvidék könnyed, jóivású portugieser alapú házasítása, a Villányi REDy is bemutatásra kerül.

-------------------------------
Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön elsőkézből a Villányi borvidéket érintő legfrissebb hírekről és aktualitásokról!
www.villanyiborvidek.hu/hirlevel
-------------------------------
Kövessen minket Facebookon:
www.facebook.com/villanytermeszetesen
-------------------------------