9. Tiszai Hal Napja – Szolnoki Sparhelt Fesztivál 2022. 09. 24-25
2022. szeptember 07. /

A Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. által szervezett kétnapos rendezvény célja a hazai halfogyasztás ösztönzése, gasztronómiai, kulturális és környezeti értékeinek megjelenítése és népszerűsítése. Hagyományőrzés és találkozási lehetőség a családoknak, barátoknak, isme­rő­söknek.

A sajátos hangulatú, a város nyári rendezvényeit záró program a folyó élővilágával, a partjain élők hagyományaival, jelenével, a folyó gazdag halállományából készíthető finomságokkal kívánja megismertetni a helyieket, a Szolnokra látogatókat.
A gasztronómiai bemutatók és főzőverseny mellett a látogatókat re­mek családi programok szórakoztatják. Lesz haltelepítés, horgász­ver­seny, halászléfőző-verseny, hazai és nemzetközi halételek bemutatója és kóstolója, valamint remek színpadi programok sora.
A Tiszai hajósok terén kisebb tematikus kiállítások és a folyó élő­vi­lágát bemutató tablók adnak további információkat a Tiszáról. Az egész nap nyüzsgő népi játszóház elemei is a horgászathoz, halá­szat­hoz köthetők; az avatott kézművesek irányításával zajló foglal­ko­zások során a vízmenti élethez fűzhető tárgyak, a vízben, a parton élő állatok figurái kerülnek ki az ügyeskedő kezek alól.
A folyó alsó rakpartján számos vendéglátóipari egység készít mindenféle ínyencségeket a gazdag halkínálatból, mindenekelőtt persze jófajta halászleveket.
Részletes program és információk: www.szolsport.hu

SZOLNOK, Tiszai hajósok tere, Tisza-part
2022. 09. 24-25