Makói Hagymafesztivál – szept. 9-11.
2022. szeptember 07. /

A 2022-es évben megrendezésre kerülő Makói Hagymafesztivál a térség egyik legrégebbi és leg­ran­gosabb eseménye, amelyet minden év szeptember második hétvégéjén tartanak, idén szeptember 9-11-én. A város központjában, a lezárt 43-as főút mindkét oldalán felállított vásári padokon válogathatunk a helyi és térségi, több mint 100 kézműves egyedi portékáiból.
A hagyományőrző szőttesektől, horgolt, batikolt és egyéb módon megmunkált ajándék- és használati tárgyaktól kezdve a modern művészeti módszerekkel elkészített dísztárgyakon át a környékbeli termelők természetes alapanyagokból készített, házi étel- és italkínálatáig minden megtalálható.

[kep3]

A színes, sokrétű kirakodóvásár mellett minden évben zenés programokkal, civil bemutatókkal, sztár­fel­lépőkkel, híres előadókkal készülnek minden korosztály számára, több színpadon, három napon át, éjszakába nyúlóan. A legkisebbek számára kialakított gyermekszigeten egész napos játszóház, Mesekert, kézműves foglalkozások, szórakoztató műsorok várják az érdeklődőket.
Természetesen a rendezvényen fellelhető az esemény névadója is, a nemzetközileg ismert és elismert makói hagyma is. A híres növényről, történetéről és termesztési eljárásairól a kitelepülő helyi múzeumtól és egyéb szervezetektől tudhatunk meg részletesebb információkat, illetve természetesen lehetőségünk van annak megvásárlására is. A fesztivált a széles étel- és italkínálat teszi teljessé.