Madách-200 kiállítás Cegléden
2023. március 09. /

Madách-tárlat nyílt január 20-án, Madách Imre születésének 200. évfordulóján a Cegléd- Nagytemplomi Református Egyházközség Gyülekezeti Házában (Iskola u. 1.). A 140 alkotást felvonultató kiállításon Az ember tragédiájának öt illusztrációsorozata is látható (például Zichy

Mihály, Kass János, Farkas András). Egy különleges sorozat is meg­te­kinthető, amely mesterséges intelligenciával készült. Felkérésre további 11 alkotó készített műveket, a hívószavak a „Madách-200” és „Az ember tragédiája” voltak.
Az ünnepélyes megnyitót követően a Patkós Irma Művészeti Iskola színinövendékei részleteket adtak elő a Tragédiából. Fontos része a ceglédi megemlékezéseknek a középiskolákban tartandó rendhagyó irodalomórák.
A kiállítás húsvétig lesz nyitva, a főszervező dr. Juhász István két­he­tente tart tárlatvezetéseket, ahol az érdeklődők hozzájuthatnak a kiállításhoz kapcsolódó művészi kiadványhoz is (ingyenes a vezetés és a kiadvány is).
A tárlatvezetések időpontját és a regisztráció módját több internetes helyen is meghirdetik, ezek közül a legfontosabbak a következők:
A kiállítóhely honlapja (ceglednagytemplom.hu) és Facebook lapja (www.facebook.com/ceglednagytemplom),
Cegléd város honlapja (cegled.hu) és Facebook lapja (www.facebook.com/cegled/), illetve a
Ceglédi Városi Könyvtár Facebook lapja (www.facebook.com/ cegledivarosikonyvtar).