Konyhaművészet 2008 évkönyv
2008. február 20. / Illés Mihály

A gasztronómia iránti szenvedéllyel fűtött olvasók életében gyásznapként szerepel a legszínvonalasabb kulináris magazin, a majd’ két évtizedet megért Konyhaművészet című újság megszűnése.
Egyszer már gyengélkedett ez a bámulatos elszántsággal és elkötelezettséggel, valódi szakembergárdával írt és szerkesztett lap, időről időre eltűnt, aztán mindig sikerült újra életet lehelni belé. A médiapiac kemény feltételeinek szomorú következményeként a nyomtatott újság, úgy tűnik, végleg lekerült a bódék polcairól, de a kiváló csapat mégis egyben maradt: jelenleg multifunkcionális portálként üzemeltetik a konyhamuveszet.hu-t. És most itt van ez a valóban szemkápráztatóan szép album, a 2008-as évkönyv, amelyben Magyarország topéttermeit, valamint azok vezetőit mutatják be, és mindegyik étterem fellebbenti a fátylat a legkülönlegesebb, legjellegzetesebb fogásairól is. A Konyhaművészetnél már megszokott módon a fotók lélegzetelállítóak, szinte valósággá válnak az ételköltemények, minden fogáshoz értő borajánlatot kínálnak, a receptek leírása szakszerű és közérthető. Tegyük persze hozzá, hogy a legtöbb esetében nem találnánk közvetlenül kéznél a hozzávalók egyikét-másikát, és az eljárások sem tartoznak a legegyszerűbbek közé. A vaskos album viszont tényleg dísze lehet a szakácskönyv-gyűjteményüknek, és ünnepi alkalmakkor talán megkockáztathatjuk az ötletmerítést is a kifogyhatatlan tárházból.


Budapest Week Publishing
6995 Ft