Furmint Február Kóstoló
2010. február 27. /

Fontos fehérszőlő fajtáink közül a furmintnak valahogy nem alakult még ki kellő renoméja, jóllehet, aszúként vagy késői szüretelésű, édes fehérborként már sokkal nagyobb a respektje.

Talán csak nem tudják elegen, hogy a két bor között a furmint az összekötő kapocs. A furmint tehát kiemelkedő szőlőfajta, a képet tovább szépíti a tény, hogy szinte kizárólag a miénk. Az egyedülálló seregszemle szervezői úgy gondolják, hogy ezt az üzenetet érdemes minél több emberhez eljuttatni, ez pedig legjobban akkor sikerülhet, ha összefogunk, és ezért a célért együtt iszunk furmintot februárban. A pincészetek, melyek borászai egyetértenek az elképzeléssel, és be­mu­tat­ják furmintjaikat a kóstolón, elsősorban a tokaji és a somlói borvidéket képviselik, de jönnek furmintok Egerből és Ausztriából is.

Festetics Palota (VIII., Pollack Mihály tér 3.)
25., csütörtök