II. Gyulai Kolbász- és Sódarmustra
2011. Április 14. /

Tavaly már nagy siker volt a Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesülete által megrendezett szárazkolbász- és füstöltáru-verseny. Három napon keresztül a kolbászok, sonkák és

mindenféle füstölt finomságok szigetévé alakul a várkert szomszédságában az Almásy-kastély és környezete. A hétvége során bemutatkoznak a helyi, a környékbeli és az ország más szegleteiben tevékenykedő hentesek, finomabbnál finomabb portékáikkal. A szervezők megemlékeznek a helyi húsipart megalapító és a siker útján elindító hentes elődeikről is. A programokat minden korosztályra gondolva állították össze. A három nap alatt gyermekelőadások, szórakoztató és könnyűzenei koncertek, kabaré, gasztronómiai bemutatók, és persze az ilyenkor elmaradhatatlan kirakodóvásár várja a látogatókat. A kolbász- és füstöltáru-versenyre mindenki térítésmentesen benevezhet. Elhozhatja otthonról akár a húsvéti sonkát is, hiszen a zsűrizés után visszakapja esetleg némi nyeremény kíséretében. Csak aztán nehogy összekeveredjünk, mint a viccbeli kisfiú, aki nem tudja, hogy csabaiért küldték-e, vagy gyulaiért…

Gyula
04. 01–03.