Göcseji Prószafesztivál
2011. május 18. /

Reszelt krumpli, liszt, tojás és tejföl az alapja az egyik legváltozatosabban elkészíthető ételnek. Svájcban rösti, Svédországban rarakor, Magyarországon pedig röszti, lapcsánka, tócsni, cicege, prósza
és még ki tudja, hány néven nevezik ezt az egyszerű, ám remek ételt, amely a zalaegerszegi Göcseji Prószafesztivál főszereplője. A gaszt­ro­nó­miai fesztiválon alkalmi szakácsok sora mutatja be tudományát, hogy ínycsiklandozó illatokkal és ízekkel kényeztessék a látogatókat. Maga a rendezvény egyúttal része a május 6-án induló Egerszeg Fesztiválnak is. A belváros fesztiválhangulatban pezseg, s napokra a művészetek, a szórakozás és a kultúra ünnepi pódiuma lesz. A rendezvény mára igazi összművészeti fesztivállá vált, hiszen a hagyományos népi előadások és táncprodukciók mellett komoly- és könnyűzenei koncertek sora, főzőversenyek, borversenyek, kézműves bemutatók és vásárok, kiállítások, vetélkedők érik egymást a prog­ra­mok gazdag kínálatában.

Zalaegerszeg
05. 15.