Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál
2011. november 11. / IM

Nagy sikerrel debütált a Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál új helyszíne, az Oroszlános udvar, ahol idén először asztalt foglalhattak a vendégek és kényelmesen kóstolhatták végig az étel- és italkínálatot. szervezői

A rendezvény ezúttal az orosz gasztronómiát hívták meg vendégségbe. A házigazda, Nyíri Sándor, Szása széles választékban kínálta az orosz vodkákat és ételeket. Utóbbiak közül azokat, amelyek minden orosz család asztalán terítékre kerülnek a hétköznapok során. A változékony idő ellenére is több mint húszezer látogató volt kíváncsi az V. Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál gasztronómiai kínálatára: a huszonhat főzde nemes pálinkáira, a kolbászkészítők kü­lön­le­ges­sé­gei­re, az országkolbászra, az orosz ízekre, de persze meghallgatták a változatos zenei produkciókat is. A neves cukrászok által minden évben megalkotott országtorta ötletéből kiindulva az Almárium Bisztró neves séfek összefogásával idén először elkészítette a fesztiválra az országkolbászt, amely kivételes sikert aratott. A szürkemarha- és mangalicahússal töltött étel egyedi fűszerezéssel készült, amely mellé a látogatók helyben sütött kölescipót és házi sárgabarackos mustárt kaptak.