Kézműves Magyar Ízek Vására
2012. március 07. /

Egyre keresettebbek a megbízható, ismerős kézműves termelőktől beszerezhető alapanyagok. Szeretnénk tudni, hogy ami az asztalunkra kerül, hol, milyen módon, milyen hozzávalók felhasználásával készült. Ez a tendencia segíti az őstermelők, kézműves termékek előállítóinak piacra lépését, bemutatkozását egyre szélesebb körben.

Az immáron harmadik alkalommal megrendezendő Kézműves Magyar Ízek Vásárán bemutatkozik Magyarország hét régiójának gaszt­ro­nó­miája – Dél-Alföld, Dél-Dunántúl, Közép-Dunántúl, Észak-Ma­gyar­or­szág, Közép-Magyarország, Észak-Alföld, Nyugat-Dunántúl –, valamint a határon túli magyar régiók: Kárpátalja, Erdély, Délvidék és a Fel­vi­dék. A vendégeket több mint 120 kiállító közel 5000 magyar „ízzel” várja. Terítékén lesznek a legfinomabb sajtok, sonkák, kolbászok, lek­vá­rok, mézek, aszalt gyümölcsök, csokoládék, borok, pálinkák – a ma­gyar kistermelők és kézműves gazdák remekei. A kóstolók mellett az adott régió turisztikai lehetőségei is bemutatásra kerülnek, ráadásul számtalan program – például néptánc, kolbásztöltés, vajköpülés, méz­per­ge­tés – teszi kicsik és nagyok számára egyaránt felejthetetlenné a vásárt.
Millenáris
03. 09–11.