Göcseji Prószafesztivál
2012. május 17. /

Reszelt krumpli, liszt, tojás és tejföl az alapja az egyik legváltozatosabban elkészíthető ételnek. Svájcban rösti, Svédországban rarakor, Magyarországon pedig röszti, lapcsánka, tócsni, cicege, prósza és még ki tudja hány néven nevezek ezt az egyszerű, ám remek ételt,

amely a zalaegerszegi Göcseji Prószafesztivál főszereplője. A gasz­tro­nó­miai fesztiválon alkalmi szakácsok sora mutatja be tudományát, hogy az ínycsiklandozó illatokkal és ízekkel kényeztessék a fesztivál látogatóit. Maga a rendezvény egyúttal része a májusi Egerszeg Fesztiválnak is. A belváros fesztiváli hangulatban pezseg, s napokra a művészetek, szórakozás és a kultúra ünnepi pódiuma lesz. A ren­dez­vény mára igazi összművészeti fesztivállá vált, hiszen a hagyományos népi előadások és táncprodukciók mellett komoly- és könnyűzenei koncertek, főzőversenyek, borversenyek, kézműves bemutatók és vásárok, kiállítások és vetélkedők érik egymást a programok gazdag kínálatában.


Göcseji Falumúzeum, Zalaegerszeg
05. 13.