Gourmet Fesztivál
2012. augusztus 01. / IM

Tavaly – méltatlan módon – szinte össznépi fanyalgás fogadta az új keretek között megrendezett, a Sziget szervezésébe átkerült (leánykori nevén Budai) Gourmet Fesztivált.

Panaszkodtak az árakra, az új fizetési rendszerre és sok egyébre, pedig már akkor is teljesen rendben volt a rendezvény, itt a Pesti Műsor hasábjain is lelkendeztünk azon, hogy értő kezekbe került a lebonyolítás.
Idén – június 7–10. között a Millenáris Parkban – szerencsére a ko­ráb­ban fanyalgók is elhallgattak, mintaszerűen működött a feltölthető érintőkártyás fizetési mód, ami tavaly már az összes nagy­ren­dez­vé­nyen bemutatkozott, és ezek szerint be is járatódott. Kiváló koncertek, családias hangulat és minden korábbinál több vendéglátóegység be­mu­tat­ko­zása jellemezte az idei rendezvényt. Csak üdvözölni lehet, hogy a korábban talán borhangsúlyos Gourmet legalább olyan hang­súlyt fektet a minőségi éttermek bemutatására, mint a magasan jegyzett borászatokéra, már csak azért is, mert utóbbiaknak sokkal több megnyilvánulási lehetőségük van város- és országszerte, mint az éttermeknek.
Közel háromtucat (!) vendéglő mutatkozhatott be a műkedvelő nagyközönségnek, amiről már tényleg azt mondhatjuk, hogy a minőségi vendéglátás színe-java jelen volt a kis, erre az alkalomra megálmodott minimenüvel. (Ennyi jó étterem lényegében nincs is Magyarországon, így azért persze nem csak a csúcsok csúcsa volt jelen. De a csúcsok mögötti középmezőnyből is a krém jött el.) Emellett idén a cukrászdák is csúcslétszámban képviseltették magukat, nekik is fontosnak bizonyult a bemutatkozás. A Gourmet a legjobb úton van afelé, hogy a hazai gasztrokultúra sátoros ünnepe legyen. Rajtunk nem múlik: mi jövőre is ott leszünk.