Friss 2012
2012. október 03. /

A Kovács Gábor Művészeti Alapítvány kilencedik alkalommal rendezi meg a Frisst, azaz a fiatal képzőművészek éves kiállítását, melynek anyagát a hagyományokhoz híven a Magyar Kép­ző­mű­vé­szeti Egyetemen, a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karán, valamint a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen diplomázott

művészek alkotásaiból válogatták össze a kurátorok. Az idei külföldi meghívottak a svájci Zürcher Hochschule der Künste végzős hallgatói közül kerültek ki.
A műfajilag sokszínű kiállításon huszonhat művész festményei, in­stal­lá­ciói, videomunkái és térbe helyezett objektjei láthatóak. A központi téma idén az empátia/manipuláció, azaz a kiállítás azt igyekszik feltérképezni, milyen viszonyt feltételez a legfiatalabb művészgeneráció az empátia és a manipuláció között az élet különböző szintjein. Hogyan látják megnyilvánulni hétköznapi kapcsolatainkban vagy éppen a globális gazdasági, társadalmi folyamatokban, illetve a művészetben. Az empátia/manipuláció fogalompár körüljárása lehetőséget ad arra, hogy kritikai látleletet kapjunk a mai, változó korról és művészeti vonatkozásairól, ahogy az a Friss-kiállításokon az eddigi években is történt.

Kogart Ház
10. 14-ig